Glohett hyttemarked

KRISTIANSAND (Dagbladet): Hytteprisene på Sørlandet vil i år nå nye høyder. Markedet har høye forventninger til kjøpelystne IT-millionærer. 20-millionersgrensen blir sprengt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sommerracet starter over påske.

- Det er forventninger i markedet til de nye IT-millionærene. De viste stor kjøpelyst på indre Østlandet i vinter. Vi regner med at de vil legge igjen noen kroner langs kysten også, sier eiendomsmekler Espen Solum.

I Blindleia i Lillesand renner millionene fort for dem som kjøper i perleklassen - det vil si usjenerte eiendommer med romslig plass, sjøbu og egen brygge. Prisrekorden fra i fjor på 17,8 millioner kroner blir slått i år: Eiendomsmekler Andreas S. Stray har inne bud på mer enn 20 millioner for en eiendom allerede!

Tre tomter

Tarald Utne og naboen Egil Hagen skal selge tre hyttetomter utenfor Kristiansand. Prisen starter på 650000 kroner for et halvt mål, sjøutsikt og rett til å bygge sjøbu og brygge i fellesanlegg. Tomtene ligger i Randesund, på nippet til Blindleia, i et område med 20- 30 hytter. Kristiansand kommune sørger for vei, vann og kloakk til tomtegrensa.

- Vi venter stor pågang. Særlig etter Bondevik-regjeringens markering av at det skal bli enda vanskeligere å gjøre noe i strandsonen. Det gjorde folk enda mer oppmerksomme på at hytter ved sjøen er et knapphetsgode, og vi vet hva som skjer med rasjonerte varer, sier Espen Solum.

Mønster

- Hytteområdet i Randesund er et eksempel fra Kristiansand kommune som bør danne mønster for andre kommuner, med infrastruktur som tilfredsstiller både miljøkrav og komfortønsker. Det er markedet villig til å betale for, mener Espen Solum.

<B>REKORD:</B> Carl Otto Løvenskiold betalte 8,75 millioner for denne hytta på Ågerøya.