Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Glør fra askebeger trolig årsak til Rykkinn-brannen

Førte til storbrann i boligblokk i Bærum.

TROLIG GLØR FRA ASKEBEGER: Uforsiktig omgang med et askebeger er mest sannsynlig årsaken til storbrannen i Rykkinn i Bærum for nesten to uker siden.  
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
TROLIG GLØR FRA ASKEBEGER: Uforsiktig omgang med et askebeger er mest sannsynlig årsaken til storbrannen i Rykkinn i Bærum for nesten to uker siden. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi antar at uforsiktig omgang med et askebeger i forbindelse med røyking er årsaken, sier politioverbetjent Steinar Slotte i Asker og Bærum politidistrikt til Budstikka.no.

Hjulpet av litt vind tror politiet at glørne fant veien til taket. Det skal ha ligget store mengder sneiper i askebegeret og det skal også ha ligget mange aviser ute på terrassen, noe som kan ha hatt betydning for utviklingen av brannen.

Mannen som bodde i leiligheten der brannen oppsto, har forklart til politiet at han var ute på verandaen og røykte i 3-tida natt til onsdag 30. mars. Først klokka 7.40 på morgenen ble politi og brannvesen varslet om brannen.

48 leiligheter ble totalskadd og rundt 120 beboere mistet hjemmene sine i brannen som beskrives som den brannen som har berørt flest boliger i Asker og Bærum noensinne.

Ifølge kommunen kan de første beboerne regne med å kunne flytte tilbake tidligst om et halvt år.
(NTB)

120 HJEMLØSE: 48 leiligheter ble totalskadd og 120 mennesker hjemløse etter brannen.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
120 HJEMLØSE: 48 leiligheter ble totalskadd og 120 mennesker hjemløse etter brannen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media