Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gløtt av sommer

Endelig fikk Oslo en sommerdag. Folk stømmet til strendene. Men gleden kan bli kortvarig. Fra lørdag blir det grått og trist igjen. Og temperaturene synker. Resten av landet har heller ikke mye å se fram til.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Én nydelig dag, med badetemperaturer som var utholdelige, is og brus, fulle strender og parker. Osloborgere må skynde seg å gripe sjansen til sommerstemning, for den varer ikke lenge av gangen.

- Det ser ikke veldig gunstig ut for helga. Temperaturene kan noen steder komme opp i 18 grader, og det er til å leve med, men det ligger ikke akkurat an til sprengvarme, sier statsmeteorolog Tor Helge Skaslien.
De som syns at Sør- og Østlandet har hatt nok regn i det siste må dessverre belage seg på enda litt til.

- Lørdag ventes kjølig vær og lokale ettermiddagsbyger i Sør-Norge. Her blir nok søndag den fineste helgedagen, melder Skaslien.

Det ser ikke lyst ut for folk nordpå heller. Temperaturer på under ti grader, kuling, skyer og regnvær. Spådommene er dystre for østfinnmarkinger i helga.
Noe bedre blir det i Troms, hvor det ventes stort sett opphold og en del sol. Temperaturene vil ligge mellom 13 og 15 grader.

Nordland, Trøndelag og Møre og Romsdal får bris og noen regnbyger, men også en del sol. Det samme gjelder for Vest-Norge.

Men meteorolog Tor Helge Skaslien avslutter med å si at sommeren vil komme. Og det på ordentlig. Det er bare litt vanskelig å spå nøyaktig når.
- Selv har jeg tatt ut ferie i august, ler han, og det kan jo tolkes fritt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!