Glupske gubber

Noen er mer blinde for sin egen aldring enn andre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Da maleren Auguste Renoirs liv gikk mot slutten slet han med kraftig revmatisme. Men i stedet for å legge penselen på hylla, surret han den fast til hånden. Med kraftige smerter maktet han å tyne ut noen ekstra malerier, sånn helt på tampen.

Denne vinteren har et kobbel av godt voksne regissører premiere på nye filmer. Eldst er Sidney Lumet (83) som 28. februar kommer med «Before the Devil Knows You’re Dead», et opprivende familiedrama forkledd som en fiks gangsterfilm. Filmen føles friskere enn det meste som har kommet ut av Hollywood de siste åra og nevnes av mange som en oscarfavoritt. Pigg og priskandidat er også Mike Nichols’ (76) satire «Charlie Wilson’s War» (premiere 1. feb.) om den sovjetiske invasjonen av Afghanistan, mens Ridley Scott (70) er tilbake i god gammel form med kinoaktuelle «American Gangster» etter noen år med skuffende filmer.

Og det geriatriske stjernelaget stanser ikke der. Rett over nyttår lanserer Woody Allen (72) sitt siste London-opus «Cassandra’s Dream» og nylig hadde Francis Ford Coppola (68) amerikansk premiere på sin første film på 10 år, «Youth Without Youth».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer