GM vil stoppe salg av Opel

Hillary Clinton blir bedt om å avklare General Motors-salg

MADE IN GERMANY:  Opel Insignia 2009-modell - her ut fra rullebåndet på Opel-fabrikken i Ruesselsheim i sentrale Tyskland. Foto: AP/SCANPIX.
MADE IN GERMANY: Opel Insignia 2009-modell - her ut fra rullebåndet på Opel-fabrikken i Ruesselsheim i sentrale Tyskland. Foto: AP/SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Etter flere måneder med å forsøke å bli kvitt Opel vurderer nå General Motors likevel å beholde bilprodusenten.

Ifølge avisa Wall Street Journal forsøker GM, som i forrige måned ble restrukturert etter konkursforhandlinger, å skaffe til veie tilstrekkelig finansiering til å beholde kontrollen over Opel.

Ifølge analytikere AP har vært i kontakt med, frykter GM at Opel-teknologi skal brukes i konkurrende produksjon av Chevrolet i Russland.

En slik beslutning ville effektivt undergrave den tyske regjeringens massive innsats for å redde Opel ved å hjelpe den canadiske gruppa Magna til å overta.

Utsiktene til at 25.000 jobber skulle gå tapt ligger bak at regjeringen er villig til å satse så hardt.

Canada og Russland

GM forsøker å reise 4,3 milliarder euro som mer eller mindre ville svare til de 4,5 milliarder euro som den tyske regjeringen er villig til å tilby i offentlig kreditt for at Magna og partneren, den russiske banken Sberbank, overtar.

Det er også på linje med de 3,8 milliarder euro som tilbys av en konkurrerende gruppe, det Brussel-baserte investeringsfirmaet RHJ International.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer