UNDERSØKER: Politiet i Skåne tror det er en av deres egne som har skrevet den kontroversielle bloggen, og har oversendt saken til Riksenheten för polismål. Foto: Expressen
UNDERSØKER: Politiet i Skåne tror det er en av deres egne som har skrevet den kontroversielle bloggen, og har oversendt saken til Riksenheten för polismål. Foto: ExpressenVis mer

Gned penis mot inventaret i politibil for å håne kvinnelige kolleger

Svensk politimann innrømmer umodenhet og sjåvinisme i oppsiktsvekkende blogg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Politiet i Sverige undersøker nå om en det virkelig er en politimann som har skrevet den oppsiktsvekkende bloggen avisa Kvällposten har gjort dem oppmerksomme på.

I bloggen beskriver politimannen blant annet hvordan han har hånet et lik, forsøkt å få en kvinnelig kollegas batong til å se ut som hun har forlystet seg med den, samt at han liker følelsen av å skrelle til folk.

Saken er oversendt til Riksenheten för polismål, som tar hånd om saker der personer innenfor politi og rettsvesen er innblandede.

- Det er meget sannsynlig at det er snakk om en politimann som er ansatt ved politiet i Skåne, og jeg mener det finnes grunn til å tro at lovbrudd er blitt begått, sier sjefsjurist Mårten Unbeck ved Skåne-politiet.

Bloggen ble tatt ned tirsdag, men Dagbladet har sett innholdet. På bloggen beskriver mannen seg selv som «En konstabel som fortsatt jobber ute og har gjort det lenge, elsker å kødde og erte folk».

Han skriver også at han ikke er helt enig med seg selv om han burde fortsette i yrket.

Det kanskje mest oppsiktsvekkende «peket» han beskriver, er det som to kvinnelige kolleger ble utsatt for.

De skulle ha politibilen etter ham, og han og kollegaen bestemte seg for å «olla» bilen. «Olla» er det svenske uttrykket for å trykke hodet av penis («Ollonet», på svensk) mot et objekt.

I dette tilfellet gjaldt det mesteparten av inventaret:

- Dørhåntakene, vindushåndtakene, girstanga, rattet, stereoknappene, knappene på politiradioen, og røret som man snakker i med operasjonssentralen. En helt ned-«ollad» politibil. Umodent? Sjåvinistisk? Ja, for faen, skriver han i bloggen.

BLOGGEN: Mannen beskriver seg selv som «En kostabel som fortsatt jobber ute og har gjort det lenge, elsker å kødde og erte folk».
BLOGGEN: Mannen beskriver seg selv som «En kostabel som fortsatt jobber ute og har gjort det lenge, elsker å kødde og erte folk». Vis mer