Gnien svenske?

Finansministeren i Sverige, Bosse Ringholm, stakk mandag fra regninga på restaurant. Er svensker kjipe? Si din svenskemening!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For tiden er finansminister Bosse Ringholm på den svenske politikeruken som arrangeres i Visby, en ferieperle på Gotland. Her spiser og drikker han med sitt følge på 8 personer, men når regningen kommer har han gått, skriver Expressen.

På mandag kom finansministeren til restauranten Lingården. Her spiste gruppen lunch, uten å gjøre det minste forsøk på å betale for seg.

- Det er vel slik makten oppfører seg, sier kjøkkensjef Christer Santesson, også kjent som tv-kokk i Sverige.

I går kom partisekretæren Lars Stjernkvist tilbake til restauranten. Han kom nok til å huske partileder Perssons motto: - Den som har satt seg i skyld er ikke fri.

Skamfull betalte han tilbake det de skyldte, og det viste seg at gruppen hadde utestående også på andre utsalgssteder i Visby.

Hva syns du om våre naboer svenskene? Er de kjipe, eller har de bare fått et ufortjent dårlig rykte på grunn av vår langvarige nabofeide? Si din svenskemening!

PÅ CONTINENTAL: Her har Bosse Ringholm arbeidsmiddag med sin norske kollega, finansminister Karl Eirik Schjøtt-Pedersen. Vi vet ikke hvem som betalte regninga.Foto: Erlend Aas / SCANPIX