Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gnistrende påske i nord

Nordlendingene jubler, mens Sør-Norge skuffer snø. Hvordan er din påske? Send oss bildene!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens folk på Sør- og Østlandet måtte grave fram bilene for å komme vekk fra påskefjellet, har nordlendingene hatt en gnistrende påske.

For påskesola har virkelig velsignet de tre nordligste fylkene i år. Den ene dagen etter den andre har landsdelen ligget badet i solskinn.

Hvordan er din påske? Send bildene her!

Best i landet

- Ja, Nordland, Troms og Finnmark har nok vunnet værmessig denne påsken, sier statsmeteorolog Magnus Ovhed ved Meteorologisk institutt i Tromsø til NTB.

Han beskriver påsken i nord til nå som «mye flott påskevær», og sier det kommer til å fortsette stort sett på samme vis.

- På kysten fra Lofoten og nordover til Finnmark kan det komme en del vind og noen snøbyger, men lenger inn i landet og ellers i Nord-Norge vil finværet fortsette, sier han.


Kaldt om natta
Med klarvær følger lave nattetemperaturer, godt under 20 minusgrader mange steder i innlandet og på høyfjellet. Men om dagen kryper kvikksølvet fort oppover, og det blir behagelig å sette seg til i solsteiken.

- Vi har ikke måttet behandle solbrentskader i år. Fra mannskapene våre ute får vi melding om at folk storkoser seg ute i snøskavlene og løypene, sier en fornøyd informasjonsleder Geir Einar Larsen i Nordland Røde Kors til NTB.

Han forteller at det har vært færre oppdrag i nord enn tidligere påsker, men to leteaksjoner og noen førstehjelpsoppdrag har det vært i Nordland. Ingen har kommet alvorlig til skade.

(NTB)

JØLSTER: Også i Jølter i Sogn og Fjordane har sola vært framme, men det er nordlendingene som er værvinnere denne påsken. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
JØLSTER: Også i Jølter i Sogn og Fjordane har sola vært framme, men det er nordlendingene som er værvinnere denne påsken. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX Vis mer
GNISTRENDE PÅSKE: Nord-Norge har badet i påskesolen i flere dager. Her fra Langvannet ved Sørfjorden i Bodø. I bakgrunnen f.h. Storvikfjellet, Ånsvikfjellet og Aurnestindan.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media