- God bedring, Åslaug

Det politiske Norge sender hilsner til Åslaug Haga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Generalsekretær Per Edgard Kokkvold i Norges Presseforbund vil ikke kritisere enkeltmedier for dekningen av forhold rundt Åslaug Haga (Sp), men mener det samlede omfang er i overkant stort.

Statsråden og Senterparti-lederen ble lørdag sykmeldt i tre uker, men det er ikke gitt noen offisiell begrunnelse for sykmeldingen.

- Det er ikke vanskelig å skjønne at det samlede medietrykket har vært en belastning for Åslaug Haga. Jeg opplever dimensjonen i saken som litt forstyrrende. Det er viktig at hver enkelt medarbeider og redaktør tenker over dimensjonene i egen dekning. Små bagateller kan lett bli store når alle medier føler eierskap til én og samme sak, sier Kokkvold til NTB.

Han anmoder norske redaktører, journalister og fotografer om å respektere sykmeldingen i den forstand at Haga får nødvendig ro og hvile. Det betyr ikke, understreker Kokkvold, at ikke pressen skal skrive om nye forhold som måtte dukke opp.God bedring-hilsener Hele det rikspolitiske Norge sendte lørdag god bedring-hilsener til Åslaug Haga med ønske om at hun blir frisk og rask igjen om tre uker.

- Nå er det viktig at Åslaug får ro til å bli frisk igjen. Jeg ser fram til å ha henne tilbake på jobb om tre uker. Jeg har snakket med henne og ønsket henne god bedring, sier statsminister Jens Stoltenberg (Ap) i en kommentar til NTB.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer