Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- God dialog om Globus II

Utenriksminister Thorbjørn Jagland lar seg ikke affisere av høylytte russiske protester mot Globus II-radaren. Han mener det er liten grunn til bekymring når det gjelder forholdet mellom Norge og Russland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Enkelte av de medieoppslag som man har sett i løpet av sommeren, kan gi inntrykk av at vi er langt fra å ha et godt og tillitsfullt naboforhold. Oppslagene er ikke i samsvar med de inntrykk jeg og mine medarbeidere sitter igjen med når vi har hatt samtaler med våre russiske kolleger», skriver Jagland på Arbeiderpartiets nettsider.

- Jeg finner ingen grunn til å tvile på at det Jagland sier er sant. Men under ligger svært viktig problem, nemlig amerikanernes utvikling av et rakettforsvar, sier Dan Smith, direktør ved Institutt for fredsforskning (PRIO) i Oslo.

- Antirakettprogrammet er galskap. Det finnes ingen rasjonell grunn til å utvikle et slikt system. Men det er ingen grunn til å anta at Moskva vil ta ut sin frustrasjon over amerikanerne på Oslo, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media