Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

-  God flytur!

Flygelederne varsler at de nærmest skal jobbe til de stuper, for at du skal rekke hjem til julefeiringa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet): For en måned siden varslet de tillitsvalgte flygelederne, langt på vei støttet av Luftfartstilsynet, forsinkelser mot jul og nyttår. Hovedårsaken var Avinors problemer med å bemanne kontrollsentralene, på grunn av sprengte overtidsrammer, ferieavvikling og sykdom.

Dagbladet har sjekket juleberedskapen ved Norges tre kontrollsentraler: Røyken, Stavanger og Bodø. Alle sender samme julehilsen:

-  Riktig god tur, sier sjefflygeleder Tore B. Kallevik ved Stavanger kontrollsentral til Dagbladet.

-  Det må bli mannefall om ikke dette skal gå i orden, sier Geir Øye, tillitsvalgt ved Stavanger kontrollsentral.

Enorm vilje

Ved Røyken kontrollsentral har flygelederne hatt en tøff avslutning på året, etter at Avinor-ledelsen bestemte seg for å nedlegge sentralen.

De tillitsvalgte forteller om en enorm vilje og arbeidsmoral for at det ikke skal bli forsinkelser.

-  Det siste vi ønsker er kaos, sier tillitsvalgt Paul Johannessen.

-  Plenty med folk

 -  Var advarslene om julekaos et skremmeskudd?-  På ingen måte. Vi prøvde bare å si at vi ikke kunne garantere for juletrafikken. At dette går bra skjer på tross av ledelsens elendige planlegging. De har lovet gull og grønne skoger, mens de har kannibalisert flygeledertjenesten. Dette har med yrkesstolthet å gjøre. Folk går på jobb, om de så er sjuke, sier Johannessen.

Også i Midt- og Nord-Norge er utsiktene gode: -  Det er nesten så vi kan garantere for juletrafikken, sier Torgeir Bjarmann Larsen, tillitsvalgt ved Bodø kontrollsentral.

Avinors informasjonssjef Ove Narvesen bekrefter at vaktlistene ved kontrollsentralene er fulle.

-  Men været er vi ikke herre over, minner han om.

FLYING START: - Det må bli mannefall om ikke dette skal gå i orden, sier Geir Øye om flytrafikken. Han er tillitsvalgt ved Stavanger kontrollsentral.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media