Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

God gli i påsketrafikken

Påsketrafikken gled stort sett problemfritt over hele landet i dag. De fleste påsketuristene hadde nemlig reist hjem dagen før, da det sto rekordlange køer på hovedveiene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er tett trafikk, men ingen opphopinger. Gode kjøreforhold er det også, bortsett fra i Troms og Nordland hvor det snør litt, opplyser vaktoperatør Bjørn Andersen ved Vegtrafikksentralen til NTB i ettermiddag.

Han anslår at 60-70 prosent av påsketuristene kjørte hjem 1. påskedag. Vanligvis er det omvendt.

- Kanskje er det været som har fått folk til å kjøre ned fra fjellet litt tidligere enn vanlig, sier Andersen.

Det ble heller ikke meldt om alvorlig ulykker 2. påskedag, men ett barn og en voksen person måtte til sykehus etter en kjedekollisjon med sju biler på E6 ved Mosjøen i Nordland ved 15-tiden.

Tilstanden til de skadde var mandag ettermiddag ikke kjent.

E6 var sperret etter ulykken, men politiet fikk raskt ordnet omkjøring slik at det ikke ble full stans i påsketrafikken.

Tett søndagstrafikk

1. påskedag var det rekordkøer på flere veier. Årets påskeutfart har vært uvanlig stor, og flere steder i Norge sto trafikken på det nærmeste bom stille i flere timer. Blant veistrekningene med tettest trafikk var E16 ved Hønefoss. Ved 18.30-tiden søndag var køen hele 15 kilometer lang. Trafikken gikk i sneglefart helt fram til midnatt.

- Fra fredag før påske og til og med skjærtorsdag registrerte vi 31.800 bilpasseringer nordover i Hallingdal. Det er 1.500 flere biler enn i rekordåret 1999, sier veioppsynsmann Ole Johan Benth i Statens vegvesen til VG Nett.

Dødsulykke i Østerdalen

En kvinne i 40-årene døde natt til mandag av skadene hun pådro seg i en større trafikkulykke på riksvei 3 ved Hanestad i Østerdalen. Ulykken skjedde søndag ettermiddag.

Tilstanden er alvorlig, men stabil for kvinnens datter og en 15 år gammel gutt som satt i samme bil.

En mann i begynnelsen av 20-årene ble også alvorlig skadd i ulykken. Han ble fløyet til Sentralsykehuset i Akershus, og er nå utenfor livsfare, får NTB opplyst ved sykehuset.

Totalt ble ni personer skadd i ulykken, der til sammen tre biler var involvert.

Villmannskjøring

Påsketrafikk med snøscooter skapte mest hodebry for politiet i Finnmark. I Vadsø skyldtes 90 prosent av utrykningene uvettig kjøring med snøscooter. Noen lekte seg med snøscooter i en fjellside og utløste skred. Andre prøvde å kjøre over en elvemunning og så doningen forsvinne under vannflaten.

- Det har vært ekstra mye uvettig kjøring med snøscooter denne påsken. Det er stort sett det eneste vi har hatt å hanskes med, sier vaktsjefen ved Vardø politidistrikt til NTB.

Også politiet i Kirkenes og Hammerfest har vært travelt opptatt med råtasser på snøscooter. En mann prøvde å krysse isen over Jarfjorden i nærheten av grensa til Russland, men falt gjennom. En mor og hennes datter ble fraktet til sykehus etter å ha falt av kjøretøyet i fart. I Alta ble to menn kjørt til sykehus etter en ulykke tidlig i påsken.

Ellers har politiet i Finnmark hatt en usedvanlig rolig påske. Det er ikke meldt om trafikkproblemer noen steder i Nord-Norge 2. påskedag.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media