God kveld, politikere

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er trist med denne thailandske statsministeren.

Kraftlyrikeren Hagbart Smergel står foran kontorpulten, like beleilig som en makrell i en fruktkompott.

– Når begynte du å interessere deg for thailandsk politikk, Smergel?

– Vel, jeg har vært der nede, hvis du forstår hva jeg mener. I smilets land. Denne Samak Sundaravej har jo ikke gjort annet enn å forsøke å spre litt glede. Han har opptrådt i TV-programmet «Chim pai, bon pai», eller «Smak og surmuling», som det heter på norsk. Dermed ble han avsatt. Det går ikke an.

– Slik er vel loven på de kanter.

– Jeg mener at Sundaravej burde være et forbilde. Ikke bare tar han på seg den sure jobben å være statsminister, han går aktivt inn for å vise folk matveien. Norske politikere burde gjøre det samme, i stedet for å gnåle om oljepenger, bensinpriser, rentenivå og valgkamp. Folk vil ha mer krydder i hverdagen.

– Hva bør de gjøre?

– De må opptre mer på TV.

– De gjør jo ikke annet.

– Jeg mener i uvante sammenhenger, bladfyk. La for eksempel samferdselsminister Liv Signe Narvesete lede bilprogrammene i NRK. Da kommer gassen i bånn for alvor! Eller hva med å la Magnhild Meltveit Kleppa overta «God kveld, Norge»? Her fins uante muligheter. Siw Jensen kunne prøve seg i «Nyheter på samisk». I stedet for Thomas og Harald, kunne Lars Sponheim og Bjarne Håkon Hanssen få prøve seg. Vi trenger nytt blod, i alle kanaler. Martin Kolberg overtar «Grosvold». Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen sitter om natta og viser popvideoer, og Kristin Halvorsen leder «Vil du bli millionær?».

– Hva med Jens Stoltenberg?

– En selvskreven Idol-dommer. Kanskje sammen med Erna Solberg og Per Kristian Foss. Og la meg ikke glemme Trond Giske.

– Hva med ham?

– Han må snarest få eget program. «Den rette for Trond». Seertall garantert.