God mandag på børsen

Indeksen følger Asia og stiger fra start.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Oslo Børs har fått en positiv start på uka. Hovedindeksen steg med 4,92 prosent i løpet av de fem første minuttene etter åpning i dag klokka ni.

Etter et kvarters handel har indeksen falt noe til en oppgang på 3,5 prosent til en hovedindeksen på 240,4 poeng.

Yara og Frontline

Markedet har tydeligvis ikke mistet tillitten til DnB Nor etter mistankene om innsidehandel i forbindelse med salget av statsobligasjoner rett før regjeringens krisepakke ble kjent. Aksjen steg med fem prosent etter ti minutters handel. Etter en time var oppgangen på 1,3 prosent.

Yara er mest omsatt og stiger 3,33 prosent til 215 kroner. Frontline er nummer to på lista og stiger 3,37 prosent, mens Acergy stiger 9,71 prosent.

Etter at de amerikanske børsene avsluttet forrige uke med solid oppgang og de asiatiske aksjemarkedene startet mandagen sterkt, var oppgangen ventet.

Økt oljepris har også stor innvirkning på råvarefølsomme Oslo Børs. Like etter klokken 9 mandag formiddag kostet et fat nordsjøolje 71,19 dollar fatet, en oppgang på 2,34 prosent.

God morgen i Asia

Aksjekursene steg i morgenhandelen på Tokyo-børsen mandag. Nikkei-indeksen hadde steget 0,53 prosent ved lunsjtider da investorer var ute etter gode kjøp på markedet, melder NTB.

TURBULENTE TIDER: Oslo Børs hadde en positiv start på dagen. Foto: Scanpix
TURBULENTE TIDER: Oslo Børs hadde en positiv start på dagen. Foto: Scanpix Vis mer

Oppgangen er en fortsettelse av oppgangen som avsluttet forrige uke. Også i Australia var det oppgang under morgenhandelen, og indeksen på Sydney-børsen økte 2,7 prosent.

I Hongkong var det også en økning rett etter at børsen åpnet, mens det i Seoul og Shanghai derimot var nedgang.

På Seoul-børsen falt Kospi-indeksen 1,2 prosent etter å ha åpnet opp, trass i at regjeringen dagen før kunngjorde en omfattende redningspakke til en verdi av 130 milliarder dollar for å stabilisere finanssektoren.

Mange eksperter har satt spørsmålstegn ved om Sør-Koreas banker er i stand til å skaffe dollarene de trenger til sine utenlandslån. Standard & Poor’s vurderer å nedjustere kredittverdigheten til noen av Sør-Koreas største banker, ifølge NTB.

God mandag på børsen