Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

God nabo fikk skjerpet sexdom

TROMSØ (Dagbladet): Sexovergriperen fikk en mild straff fordi han var en god nabo og populær i bygda. Men nå har Hålogaland lagmannsrett knust dommen i herredsretten, og lagt til grunn at den dømtes høye posisjon heller har økt skadene for fornærmede.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen i 60-åra ble av Senja herredsrett dømt til seks måneders fengsel for en rekke seksuelle overgrep mot ei jente som var under 14 år. Retten anså mannens popularitet som en formildende omstendighet og la vekt på at det dreide seg om «en overskuddsperson som er særlig hjelpsom overfor naboer og tiltak i bygda».

- Jeg er overrasket. Dette er et helt nytt moment for å gi noe mildere straff. I Norge bør man dømmes for hva man har gjort, ikke hvem man er, sa statsadvokat Lars Fause til Dagbladet etter at dommen var falt.

Domfelte anket saken inn for lagmannsretten, som har skjerpet straffen. Erstatningsbeløpet han må betale til jenta er økt fra 20000 til 30000 kroner, og idømte saksomkostninger hevet fra 5000 til 15000 kroner.

Hele Norges coronakart