DØDSULYKKE: Tre personer mistet livet og to ble skadd i en møteulykke i Våtedalen i Sogn og Fjordande i dag. Foto: Jan Nik. Hansen / Firda Tidend
DØDSULYKKE: Tre personer mistet livet og to ble skadd i en møteulykke i Våtedalen i Sogn og Fjordande i dag. Foto: Jan Nik. Hansen / Firda TidendVis mer

- God oversikt og bred vei der tre mistet livet

Krimtekniker på stedet for å finne årsaken til dødsulykka på E39.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tre personer mistet livet i en tragisk trafikkulykke på E39 i Våtedalen i Sogn og Fjordane i dag.

Fotograf Runar Sandnes fra Breim var blant de første på stedet. Det er svært krevende kjøreforhold flere steder, og UP-sjefen ber folk tenke seg om før de reiser ut i trafikken - men Sandnes sier det ikke er dårlig vær på ulykkesstedet i Våtedalen.

Ulykken, som ble meldt klokka 1318, skjedde i en 80-sone like ved en rasteplass på Jølster-siden av Våtedalen. Tre ambulanser, en luftambulanse og et Sea King-helikopter fra Hovedredningssentralen i Florø rykket ut.

- Det er ikke glatt på stedet - det er våt veibane, men ikke noe som skulle tilsi at det skulle ha noe med ulykka å gjøre, sier Runar Sandnes.

Han beskriver været i området som «ruskevær». Også ifølge politiet er det bart og vått på veibanen i området.

- Denne strekningen er en av de bedre på E39. Det er stor og bred vei, og veldig oversiktlig der ulykken skjedde, sier Sandnes.

- Det er ikke et spesielt belastet område - siden det er oversiktlig å kjøre langs veien.

Kriseteam To av de omkomne var fra Gloppen kommune, mens den tredje var fra Jølster, opplyser politiet til NTB.

- Det er opprettet kommunale kriseteam i begge kommuner, sier operasjonsleder Trond Hatlenes i Sogn og Fjordane politidistrikt.

Ifølge Firda består kriseteamet av både helsesøster, folk fra psykiatrien, NAV, barnevernet og en prest.

- Det er flere pårørende. Politiet har en pårørendekontakt som gir budskapet sammen med presten, sier ordfører i Jølster, Oddmund Klakegg, til avisa.

Krimtekniker - Det var til sammen fem personer involvert i ulykken. Tre personer mistet livet, og to er sendt til sykehus med ambulanse, opplyste operasjonsleder Jørn-Lasse Refsnes til NTB like etter ulykken.

- Ulykkesanalysegruppen fra Statens vegvesen er på plass, og det er også en krimtekniker, sier Hatlenes.

Årsaken til kollisjonen er foreløpig ukjent.

Flere ulykker Ulykken er den andre dødsulykken i dag. I en ulykke i Fet i Akershus som ble meldt til politiet klokka 12 i dag, mistet to personer livet.

I Agder en en kvinne kritisk skadd etter en utforkjørsel ved Bjelland.