God priser for Titanic-minner

Millvina (96) fikk ti ganger mer enn forventet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den siste gjenlevende etter Titanic-forliset, 96 år gamle Millvina Dean, fikk gode priser for minnene hun auksjonerte bort lørdag.

Blant gjenstandene som ble solgt på auksjonen, var en 100 år gammel koffert med klær hun fikk fra snille mennesker i New York etter å ha blitt reddet fra skipskatastrofe i Atlanterhavet i 1912.

- Denne kofferten var alt de eide i verden, sa auksjonarius Andrew Aldridge før auksjonen.

Sjeldne bilder og en samling brev knyttet til Titanics forlis gikk også under hammeren lørdag, og innbrakte til sammen 355.000 kroner, ti ganger mer enn det Aldridge hadde håpet på.

Millvina Dean var bare to måneder gammel da Titanic gikk ned, og ble reddet sammen med moren og broren. Faren var blant de nærmere 1.500 som omkom i forliset.

For to år siden havnet 96-åringen på pleiehjem i England. Da hun ikke lenger hadde råd til å betale kost og losji, så hun seg nødt til å auksjonere bort Titanic-minnene. Inntektene fra lørdagens auksjon kommer derfor godt med.

- Det er snakk om et stort pengebeløp og jeg er sikker på at hun vil bli svært glad når jeg forteller henne hvordan aksjonen gikk, sier Andrew Aldridge.

NTB