God råd, men ingen Gul Enke

- Vi har god økonomi og tjener bra, men vi er definitivt ikke japper anno år 2000, sier Thomas Borckgrevink (28), siviløkonom og ansatt på børsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I sommer tar han med seg sin gravide samboer på bruktbilferie nordover.

Sammen med sine tre økonom-venner fra studietida slapper han av med en utepils på Aker Brygge i Oslo. Etter at de ble ferdige med studiene for fem år siden, har de tatt opp både boliglån og billån, og det meste av lønna går dermed rett til banken og Statens lånekasse for utdanning.

- Jeg har bedre råd nå enn tidligere, men jeg føler ikke at jeg er en del av den store pengefesten akkurat, sier Truls Klokkerud (30).

Ingen av de unge økonomene tror på en reprise av 80-tallets hurrafest, og peker på at norsk økonomi for tida er svært sunn.

- I jappetida satt folk her på Aker Brygge og drakk Gul Enke for lånte penger. Vi drikker brus og pils, men for våre egne penger, smiler Klokkerud.

Ingen rundt bordet planlegger å bruke feriepenger på luksus.

- Jeg ønsker meg hytte, og prioriterer å bruke pengene på det. Derfor har jeg også valgt å bosette meg utenfor Oslo, sier Mette Karlsen (29).

<B>ØL OG BRUS:</B> Truls Klokkerud, Thomas Borckgrevink, Iren Nicolaisen og Mette Karlsen føler ikke at de er del av en pengefest.