- God samtale

USAs president George W. Bush sier han hadde en god diskusjon med kommisjonen som gransker 11. september-angrepene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Jeg svarte på alle spørsmålene de stilte meg, sa presidenten da han møtte pressen etter å ha blitt utspurt av kommisjonen i dag.

På spørsmål om hvorfor han hadde møtt granskingskommisjonen sammen med visepresident Dick Cheney, svarte han at hvis de to hadde hatt noe å skjule, så hadde de ikke stilt opp i det hele tatt.

Kommisjonen møtte de to lederne i det ovale kontor i Det hvite hus. Samtalene foregikk bak lukkede dører, og det ble heller ikke gjort opptak av spørsmålsrunden.

Kommisjonens oppgave er å granske hvorvidt regjeringen kunne ha gjort mer for å hindre terrorangrepene mot New York og Washington 11. september 2001.

President og visepresident fikk trolig spørsmål om hva som ble sagt og gjort mellom dem tirsdag 11. september 2001. De to befant seg ikke sammen. Bush var delvis i Florida, delvis i lufta med Air Force One, mens Cheney befant seg i en bunker i Washington.

Sentralt i utspørringen står ganske sikkert også det omstridte etterretningsnotatet fra 6. august som spesifikt advarer om at Osama bin Laden planla et angrep i USA og som også omtalte bruk av fly som terrorredskap.

Seansen torsdag var historisk. Det er langt mellom hver gang en sittende president møter til høring av denne typen. Sist gang det skjedde var da president Ronald Reagan vitnet i forbindelse med Iran/Contras-skandalen på 80-tallet.

Bush var opprinnelig mot opprettelsen av granskingskommisjonen og nektet lenge å møte andre enn kommisjonens to ledere. Han får likevel kritikk for ikke å ha møtt kommisjonen alene. En opptreden sammen visepresidenten, får ham til å framstå som svak, lyder noe av kritikken.

(NTB-Reuters)

HISTORISK: Det er sjelden en sittende president møter til høring. Etter seansen møtte Bush pressen i rosehagen til Det hvite hus.
MØTTE SAMMEN:</B> George W. Bush hadde med seg visepresident Dick Cheney da han møtte 11. september-kommisjonen i dag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer