God tro og helse

Dagfinn Høybråten er en handlingssterk politiker fra Kristelig Folkeparti som driver helsepolitikk etter sin tro og ideologi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DET VAR noe foruroligende med debatten før jul om hva jordmødre som driver ultralydundersøkelser av gravide skal få lov til å fortelle de vordende mødrene. Vi var mange som oppfattet Helsedepartementets høringsnotat som et forsøk på gjennom lov å forby jordmødrene å fortelle de gravide hva undersøkelsene viste. Vi ble fortalt at dette var en misforståelse, både av helseministerens statssekretær og av hans personlige, politiske rådgiver som under egne navn fikk trykt likelydende artikler i Aftenposten og Bergens Tidende. Etter å ha lest dem begge, er det høyst uklart hva det er Høybråten forsøker å lovregulere i tilknytning til ultralydundersøkelser.

DET SOM DERIMOT blir stadig klarere, er at helseminister Dagfinn Høybråten er en handlingssterk politiker fra Kristelig Folkeparti som driver helsepolitikk etter sin kristne tro og politiske ideologi på område etter område. Debatten om ultralyd og fosterdiagnostikk virker som en utløper av abortstriden, der KrF-politikerne i regjeringen må administrere en lov de er troende motstandere av. Det diffuse forsøket på å styre informasjonen til den gravide er en god illustrasjon på hvor skjæringspunktet går mellom en formyndersk og en liberal holdning. Formynderen vil bestemme på andres vegne, mens den liberale stoler på at en informert person både kan og har rett til å velge selv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer