Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Godal og glasnost

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Forsvarsminister Bjørn Tore Godal har med sin replikk i Dagbladet lørdag pådratt seg et betydelig forklaringsproblem i spørsmålet om når det norske Forsvaret burde ha varslet Statens strålevern om «Kursk»-ulykken i Barentshavet. «En rimelig tolkning av de informasjoner som forelå på det aktuelle tidspunktet var derfor at Nordflåten gjennomførte en av sine ordinære redningsøvelser,» skriver Godal i sitt svar til vår leder 17.8.
  • Mandag for en uke siden sendte Forsvarsdepartementet ut en pressemelding der det het at Forsvaret «i løpet av helgen» mottok informasjon som tydet på et ubåtuhell. Til NRK på onsdag sa Godal at «vi ante fare» allerede på lørdag og søndag. Vårt krav til Godal var at han skulle bedre varslingsberedskapen. Vi ba ikke om omtrentlige og bortforklarende halvsannheter i en sak som kunne hatt dramatiske konsekvenser for vår kollektive sikkerhet.