Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Gode dager og dårlige dager

Valgkomiteen i Venstre går inn for at Trine Skei Grande fortsetter som partileder, tross stor motstand mot henne, ifølge flere medier.

SKRYT: Abid Raja og Trine Skei Grande har en historie med uenigheter og åpne krangler i partiet, men snakker nå varmt om hverandre etter at de begge ble innstilt til ledergruppen av Venstres valgkomité. Video: Nina Hansen. Reporter: Steinar Suvatne. Vis mer

Valgkomiteen i Venstre var i kveld klar med sitt forslag til ny ledelse:

- Vi har innstilt en ledertrio bestående av Trine Skei Grande som leder, Sveinung Rotevatn som første nestleder og Abid Raja som andre nestleder, sa lederen i partiets valgkomité, Per A. Thorbjørnsen, som også fortalte at dette har vært en tøff prosess.

Trine Skei Grande og Abid Raja møter pressen på Venstres hus klokka 20.

- Jeg er glad for at vi har fått en løsning, sier Skei Grande til Dagbladet rett før hun starter pressekonferansen:

- Jeg vil begynne med å takke valgkomiteen, men vi er fortsatt ydmyke og vet at det er landsmøtet som stemmer over hvem som skal ha de ulike jobbene, sier Skei Grande.

Vrakes

Nestlederne Terje Breivik og Ola Elvestuen har begge stilt seg til disposisjon for valgkomiteen, men ble altså vraket til fordel for Sveinung Rotevatn og Abid Raja.

- Jeg vil rette en stor takk for et fantastisk engasjement og innsats og grundighet i sin poliske tilnærming, sier Thorbjørnsen til de to.

Elvestuen er nå innstilt som direktevalgt medlem av landsstyret, men altså ikke til toppledelsen i partiet. Han har ikke avgjort om han tar kamp om vervet under landsmøtet. Elvestuen kommenterer innstillingen slik overfor TV 2:

- Den er nok ikke helt sånn som jeg selv ville ha gjort det. Så nå får jeg ta en vurdering av dette og se hva jeg gjør videre.

Han har ikke avgjort om han stiller til kampvotering.

- Det har jeg ikke noe svar på i dag, sier Ola Elvestuen.

VENSTRE: Trine Skei Grande (V) og Abid Raja (V) møter pressen på Venstres hus torsdag kveld.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
VENSTRE: Trine Skei Grande (V) og Abid Raja (V) møter pressen på Venstres hus torsdag kveld. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

- Trenger å samle oss

Videre forteller partilederen at de har behov for å bygge organisasjon og for å jobbe litt med organisasjonskultur.

- Vi må lære oss å jobbe bedre sammen innad i Venstre, men også sammen med andre partier, sier hun.

Abid Raja tar ordet og forteller at han har lyst til å si tre ting:

- Det første er at jeg er veldig takknemlig overfor valgkomiteen. Både at de har kommet fram til en enstemmig innstilling, som gir partiet mulighet til å samle seg, for vi trenger å samle oss, sier Raja, og peker også på viktigheten av å bygge partikultur, «som Trine sier».

Videre takker Raja begge nestlederne, altså Terje Breivik og Ola Elvestuen, som han sier «har tjent Venstre veldig godt under Trines gode ledelse».

- For meg som kulturminister og statsråd for Venstre i regjering, men også om landsmøtet gir sin tilslutning til valgkomiteen, skal jeg gjøre alt jeg kan for å bygge samhold og fellesskap over hele landet, er det tredje punktet Raja nevner.

På spørsmål fra Dagbladet om forholdet mellom Raja og Grande, forteller Raja at «det er veldig lenge siden det var turbulent».

- Du må huske på at jeg er i regjering nettopp på grunn av Trine. Vi har lagt det bak oss, og jeg tror det er på tide at pressen også legger det bak seg, sier Raja.

- Må tåle noen støyter

Komiteen vil altså beholde Trine Skei Grande som partileder tross stor motstand mot henne, ifølge flere medier. Etter det skuffende valgresultatet i fjor høst har det vært rungende krav om fornyelse i Venstre-ledelsen.

- Det er gode dager og dårlige dager som partileder. En leder må tåle noen støyter og at alle rundt en ikke er fornøyde, sier Skei Grande til Dagbladet.

Rotevatn satt torsdag kveld i et møte i Brussel og kan derfor ikke delta.

- Jeg er glad for å ha fått tillit fra valgkomiteen. Jeg vil også gjerne takke alle i partiet som har spilt inn mitt navn til valgkomiteen eller på andre måter uttrykt at de ønsker å ha meg med i ledelsen. Det setter jeg stor pris på, sier Rotevatn i en skriftlig kommentar til NTB.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!