Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gode kort på hånden?

- Poker er et ferdighetsspill, sier Øyvind Pedersen (28), en av de to tiltalte etter pokerrazziaen på Askøy ved Bergen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Øyvind Pedersen fra Askøy ble av politiet pekt ut som en av hovedmennene bak pokerklubben som spilte i den gamle Monopolfabrikken på Florvåg.

– Dette var ikke noen organisert klubb. Vi var en kompisgjeng som samlet oss i helgene for å bedrive med hobbyen vår. Dette var ikke noen organisert klubb, sier han til Bergensavisen.

Ikke flaks

Saken mot ham og en 24 år gammel kamerat bosatt i Bergen skal opp i Midhordland tingrett 29. mai. De to står tiltalt for brudd på lotteri- og alkoholloven.

– For det første mener vi at vi ikke kan dømmes etter lotteriloven i og med vi ikke mener at poker er et spill basert på flaks og tilfeldigheter, men basert på ferdighet.

Forsvarets trumfkort blir en PC som politiet tok beslag i under razziaen.

– På denne PC-en har vi ført alle vinnerne hver gang vi har spilt og vi mener at denne oversikten viser at de samme vinner hver gang. Dette mener vi er et bevis på at poker, slik vi spiller det, handler om ferdigheter og ikke om flaks, sier Pedersen, som også mener at politiet misforstår når det kommer til alkoholen.

– I og med at dette var en privat samling, kjøpte vi inn noen kasser med pils som vi hadde i kjøleskapet slik at de som var der kunne få seg noe å drikke mens de spilte. Dette er det samme som om vi skulle kjøpt inn drikke til en fest hjemme på privaten.

Det var fredag 14. oktober i fjor politiet stormet lokalet.

Første gang i Norge

– Jeg har ikke hørt om tilsvarende saker før, innrømmer politifullmektig Gro Berge ved Hordaland politidistrikt. Hun er aktor i saken mot de to mennene.

– I utgangspunktet er dette en foreleggssak hvor tiltalte ikke har krav på forsvarer, men jeg er blitt informert at de tiltalte ønsker å få prøvd saken sin opp mot lotteriloven, sier Gro Berge. Når det gjelder straffelovens paragraf 383, så er den klinkende klar og der har vi tidligere rettspraksis å forholde oss til. I straffeloven blir poker omtalt som et lykkespill, så der er det ikke noen som helst tvil, fortsetter Berge.

Også Lotteritilsynet er klinkende klar i sin oppfattelse av loven.

– Det er tre forhold som skal til for at et spill faller under lotteriloven. Det er at det er en innsats, at det er en gevinst og at spillet er helt eller delvis tilfeldig. I dette tilfellet mener vi at alle disse kriteriene oppfylles, sier informasjonssjef Rune Timberlid i Lotteritilsynet.

(ANB)

<B>DREV POKERKLUBB?</B> To menn står tiltalt for brudd på lotteri- og alkoholloven.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling