Gode krefter blør i børsraset

Organisasjoner som samler inn penger til gode formål ser verdiene forsvinne i børsuroen. Kreftforeningen, som er den av de frivillige organisasjonene som har satset mest på aksjer, har opplevd en verdinedgang på 46 millioner kroner siden nyttår.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Da aksjemarkedet var på vei oppover, gikk flere av de store frivillige og humanitære organisasjonene inn i aksjemarkedet. Oppgangskonjunkturer ga store håp om gullkantede avkastninger. Men når børsen raser nedover, raser også de ideelle organisasjonenes reserver ned i verdi.

Falt 46 mill.

De fleste organisasjonene har plassert pengene i aksjefond, men den største markedsaktøren, Kreftforeningen, styrer aksjeplasseringen selv. Det har de tjent godt på de siste åtte årene. Men nå ser de verdiene fordampe i et aksjemarked på vei nedover.

- Hvis vi hadde måttet selge nå, ville vi tapt omtrent 25 millioner, bekrefter økonomisjef og porteføljeforvalter i Kreftforeningen, Børre Krogstad. Kursreserven Kreftforeningen satt på ved årskiftet var på 30 millioner. Denne er nå borte. Men Krogstad anslår at 6 til 7 millioner av dette ble realisert før børsnedgangen startet for alvor. Krogstad anslår det samlete verdifallet til 46 millioner kroner.

- Men det er lite aktuelt for oss å realisere tapet nå ved å selge. Dette er ikke penger vi trenger i morgen. Dermed rammes ikke kreftarbeidet, sier Krogstad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer