Foto: Scanpix
Foto: ScanpixVis mer

Gode rentenyheter før jul

Banker følger DnB Nors nedsettelse. Men Nordea nøler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): SpareBank 1 SR-Bank og Storebrand Bank setter ned renten på boliglån og innskudd.

Hos SR-Bank blir beste nominelle rente for boliglån etter endringen 5,55 prosent, og de nye betingelsene vil gjelde fra 12. desember for nye og fra 23. januar for eksisterende kunder.

- Den siste ukens utvikling i pengemarkedsrenten og forventninger til ytterligere nedgang er bakgrunnen for at vi gjennomfører denne endringen, sier bankens konserndirektør for privatmarkedet, Rolf Aarsheim.

Storebrand følger etter

Også Storebrand Bank følger på, og kutter rentene med inntil 1,25 prosentpoeng. Beste boliglånsrente i banken blir nå 5,44 prosent nominelt.

- Vi registrerer at pengemarkedsrenten har gått ned og vi forventer en ytterligere nedgang fremover. Dette gjør det både forsvarlig og gledelig å kunne sette ned utlånsrenten, sier administrerende direktør Klaus-Anders Nysteen i Storebrand Bank.

De nye rentesatsene gjelder fra 10. desember 2008 for nye lån. For eksisterende lån og innskudd vil de nye satsene gjelde fra 26. januar 2009.

Nordea venter

En ringerunde NRK har foretatt viser at en lang rekke banker her til lands akter å følge DnB NORs eksempel fra fredag med et kraftig rentekutt.

Men storbanken Nordea sitter fortsatt på gjerdet.

- Det er høyst usikkert hvor stort Norges Banks rentekutt blir, og hvordan eventuelle nye kutt fra sentralbanken vil påvirke pengemarkedsrenten. Dette er årsaken til at Nordea ikke setter ned renten nå, men avventer sentralbankens neste rentemøte, sa informasjonssjef Thomas Sevang i Nordea til NTB mandag kveld.

(NTB)