Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gode spor i virus-saken

De to første linjene i koden til kjærlighetsviruset som ødela datamaskiner over hele verden, identifiserer personen bak viruset som «Spyder» fra Manilla på Filippinene. Dagbladet :på nettet fant informasjon om ham på Internett i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Privatdetektiv Richard M. Smith, som avslørte mannen bak «Melissa»-viruset i fjor, har sporet opp flere av e-postadressene til «Spyder». Ved å søke på en av adressene, fant Dagbladet i natt opplysninger om «Spyder» i prateprogrammet ICQ.

Da han registrerte seg i programmet, har han skrevet at han er født 22. april 1977. Under spørsmålet om kjønn har han krysset av for mann, og han har skrevet at han er fra Manila, og har postnummeret 1011 på Filippinene. «Spyder», som har brukernummer 14310822 på ICQ, har ikke lagt inn navn, telefonnummer, eller hva han jobber med eller studerer. Men politiet på Filippinene har tidligere opplyst at de har sporet viruset tilbake til en maskin på en datahøgskole. Søndag gikk det heteste tipset ut på at det var en kvinne som sto bak viruset.

Privatdetektiv Smith sier til CNN at sporene peker i retning av datahøgskolen Makati campus of AMA Computer College.

I ICQ-registreringen har «Spyder» også skrevet «i love computer ..... programming..... sex....... kahit anong alak>>> basta alak......».

Han har brukt e-postadressene spyder@super.net.ph og mailme@super.net.ph. Han har i tillegg registrert adressen null_spyder@hotmail.com, skriver CNN.

Viruset er også programmert til å stjele passord. Alle passordene du har brukt på internett sendes til adressen mailme@super.net.ph.

Kjærlighetsviruset skal ha rammet så mange som 45 millioner datamaskiner over hele verden.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling