Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gode tider i velferdsbransjen

Aleris, Attendo, Espiras og Norlandia tjente i fjor 1,5 milliarder kroner på å selge velferdstjenester i Skandinavia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De tre førstnevnte selskapene er hovedsakelig svenskeide. Norlandia er norskeid.

Mens omsetningen var på 1,9 milliarder kroner i 2014, økte den i fjor til 3 milliarder kroner. Det skyldes hovedsakelig oppkjøp av konkurrerende selskaper, skriver Klassekampen.

- Vi har kjøpt et stort eldreomsorgsselskap i Sverige, samt flere barnehager i Nederland, Sverige og Norge, sier økonomidirektør Olav Braaten.

Årsresultatet var enda høyere enn driftsresultatet på 130 millioner kroner, og endte på 255 millioner kroner.

Etter de rødgrønnes maktovertakelsene etter valget i Bergen og Oslo, har de kommersielle sykehjemmene blitt erklært uønsket. Vedtakene viser at industrien er sårbar for politiske endringer.

Dette kommer også fram i selskapenes årsrapporter. «Lokalvalget i Norge var skuffende med tanke på holdningene til private tilbydere, både innen eldreomsorg og barnehage», skriver konserndirektør Hilde Britt Mellbye i Nordlandia i selskapets årsrapport.

Braaten tør ikke spå hvordan de politiske rammevilkårene vil bli i tiden fremover.

- Det er vanskelig å si. Vi er representert i flere land og har flere bein å stå på. Isolert sett er det et større problem i Oslo. Eldrebølgen er ikke en forbigående trend, så det vil ikke bli noe mindre behov for tjenestene våre, sier han.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart