Gode tider i velferdsbransjen

Aleris, Attendo, Espiras og Norlandia tjente i fjor 1,5 milliarder kroner på å selge velferdstjenester i Skandinavia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

De tre førstnevnte selskapene er hovedsakelig svenskeide. Norlandia er norskeid.

Mens omsetningen var på 1,9 milliarder kroner i 2014, økte den i fjor til 3 milliarder kroner. Det skyldes hovedsakelig oppkjøp av konkurrerende selskaper, skriver Klassekampen.

- Vi har kjøpt et stort eldreomsorgsselskap i Sverige, samt flere barnehager i Nederland, Sverige og Norge, sier økonomidirektør Olav Braaten.

Årsresultatet var enda høyere enn driftsresultatet på 130 millioner kroner, og endte på 255 millioner kroner.

Etter de rødgrønnes maktovertakelsene etter valget i Bergen og Oslo, har de kommersielle sykehjemmene blitt erklært uønsket. Vedtakene viser at industrien er sårbar for politiske endringer.

Dette kommer også fram i selskapenes årsrapporter. «Lokalvalget i Norge var skuffende med tanke på holdningene til private tilbydere, både innen eldreomsorg og barnehage», skriver konserndirektør Hilde Britt Mellbye i Nordlandia i selskapets årsrapport.

Braaten tør ikke spå hvordan de politiske rammevilkårene vil bli i tiden fremover.

- Det er vanskelig å si. Vi er representert i flere land og har flere bein å stå på. Isolert sett er det et større problem i Oslo. Eldrebølgen er ikke en forbigående trend, så det vil ikke bli noe mindre behov for tjenestene våre, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer