George W. Bush og Michelle Obama:

Gode venner: - Folk var overrasket

USAs tidligere president George W. Bush og tidligere førstedame Michelle Obama representerer to ulike politiske partier, men er fortsatt gode venner. Vennskapet har fått mye oppmerksomhet, noe som har overrasket dem begge.

GAVE: For andre gang får tidligere presidentfrue Michelle Obama en gave av tidligere president George W. Bush. Video: CNN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vennskapet mellom USAs tidligere president George W. Bush og USAs tidligere førstedame Michelle Obama har skapt overskrifter verden over.

Kameraene fanget for første gang opp det unike vennskapet mellom de to under åpningen av The Smithsonian National Museum of African American History and Culture i 2016, da de ga hverandre en klem.

KLEMTE: USAs tidligere president George W. Bush og tidligere førstedame Michelle Obama har vært åpne om at de er gode venner. Under åpningen av The Smithsonian National Museum of African American History and Culture i 2016 ga de hverandre en klem. Foto: AP/NTB.
KLEMTE: USAs tidligere president George W. Bush og tidligere førstedame Michelle Obama har vært åpne om at de er gode venner. Under åpningen av The Smithsonian National Museum of African American History and Culture i 2016 ga de hverandre en klem. Foto: AP/NTB. Vis mer

Fikk gave

Også under minnestunden til den tidligere senatoren og presidentkandidaten John McCain i september 2018 gikk et klipp av Bush og Obama viralt.

Øyeblikket ble av mange amerikanere beskrevet som en rørende gest, og viste at Bush ga Obama en pastill.

- Han fikk en halspastill fra Laura (Bushs kone red.anm.), og jeg ba ham om å gi meg en. Da sa han «å, ok», har Michelle Obama tidligere uttalt om øyeblikket som fikk mye oppmerksomhet.

Også under en minneseremoni for den tidligere presidenten George H.W. Bush i desember 2018 ble en liknende hendelse fanget på kamera. Da fikk den tidligere førstedamen igjen en gave av Bush, også den gangen en drops eller pastill.

HILSTE: Da Bush hilste på Obama-ekteparet under minnesermonien til George H. W. Bush i 2018 ga han den tidligere førstedamen en gave. Foto: PA Photos/NTB.
HILSTE: Da Bush hilste på Obama-ekteparet under minnesermonien til George H. W. Bush i 2018 ga han den tidligere førstedamen en gave. Foto: PA Photos/NTB. Vis mer

- Sjokkerte meg

Nå åpner Bush opp om vennskapet med USAs tidligere førstedame i et nytt intervju.

I et intervju med CBS News sier Bush at han ikke hadde noen anelse om at vennskapet med Michelle Obama kom til å få så mye oppmerksomhet.

- Den store klemmen ja, sier Bush i intervjuet, og påpeker at øyeblikket under John McCains minneseremoni, da han ga Michelle en pastill, har blitt enda mer kjent.

VEKKER OPPSIKT: Da Michelle Obama dukket opp på tv-skjermen mandag 17. august var det ikke bare den tidligere førstedamens tale seerne beit seg merke i. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det sjokkerte meg. Vi satt oss i bilen, og jeg tror Barbara (Barbara Bush, var gift med USAs tidligere president George H.W. Bush red.anm.) eller Jenna (Jenna Bush Hager, en av George W. Bushs døtre red.anm.) sa: «Hei, du trender! Det amerikanske folket var så overrasket over at Michelle Obama og jeg kunne være venner», fortsetter han overfor TV-kanalen.

Ulike partier

Han mener folk er for opptatt av motsetningene dem imellom, og tenker da på at Bush er republikaner, mens Obama er demokrat.

- Jeg tror det er et problem at amerikanerne er så polariserte i tankegangen at de ikke kan forestille seg at George W. Bush og Michelle Obama er venner, legger han til overfor kanalen.

«Partner in crime»

SKARP KRITIKK: USAs tidligere førstedame, Michelle Obama, er ikke nådig i sin kritikk av presidenten. Video: Twitter / Michelle Obama Vis mer

Michelle Obama har selv snakket om vennskapet med Bush ved flere anledninger.

Hun har forklart at vennskapet blant annet skyldes at de to, i tillegg til ektefellene tidligere president Barack Obama og tidligere førstedame Laura Welch Bush, ble plassert ved siden av hverandre under offentlige tilstelninger.

Michelle Obama har tidligere beskrevet vennskapet med Bush slik:

- Derfor er han min «partner in crime» på alle store arrangementer. Vi er sammen hele tida, og jeg elsker ham virkelig. Han er en fantastisk og morsom mann, sa hun i et intervju med Time i 2018.

- Splitter oss ikke

Den tidligere førstedamen mener, i likhet med Bush, at folk har fokusert for mye på motsetningene dem imellom. Både fordi de representerer ulike politiske partier, men også fordi de har forskjellig hudfarge.

- Partitilhørighet og farge splitter ikke oss. Det er beskjedene vi sender. Hvis vi voksne ikke oppfører oss ordentlig, kan vi ikke forvente at barna våre gjør det heller, har hun tidligere sagt til NBC News.

- Delte historier

AVSLØRER: Michelle Obama avslører hva som egentlig skjedde da hun fikk en gave av Melania Trump utenfor Det hvite hus. Den noe småpinlige situasjonen fikk flere til å spekulere. Video med tillatelse fra TV 3 / Ellen Show Vis mer

I et intervju i 2019 fortalte hun også Bushs datter Jenna Bush Hager at de to, til tross for at de representerer ulike politiske partier, deler de samme verdiene.

- Jeg hadde muligheten til å sitte ved siden av faren din ved begravelser, gjennom oppturer og nedturer, og vi delte historier om barna våre og om foreldrene våre, sa Obama i intervjuet ifølge People.

- Vi er uenige om politikk, men vi er ikke uenige om menneskeheten. Vi er ikke uenige om kjærlighet og medfølelse. Jeg tror det er sant for oss alle. Det er bare det at vi går oss vill i frykten for hva som er annerledes, la hun til.

George W. Bush var USAs 43. president fra 2001 til 2009, og er den eldste sønnen av USAs tidligere president George H.W. Bush.

Michelle Obama var USAs førstedame fra 2009 til 2017, og er gift med USAs 44. president Barack Obama.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer