STÅR SAMMEN: Nordkoreanske soldater samlet seg i Nampo i Nord-Korea i dag for å vise deres vilje til å sloss for seier mot USA og Sør-Korea, ifølge Nord-Korea selv. Foto: REUTERS / KCNA ( NTB scanpix
STÅR SAMMEN: Nordkoreanske soldater samlet seg i Nampo i Nord-Korea i dag for å vise deres vilje til å sloss for seier mot USA og Sør-Korea, ifølge Nord-Korea selv. Foto: REUTERS / KCNA ( NTB scanpixVis mer

Godkjenner «nådeløse» og «banebrytende» atomangrep mot USA

Nord-Korea.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nyhetsbyrået AFP melder i kveld at det nordkoreanske forsvaret har godkjent at de kan iverksette det de selv kaller et nådeløst angrep mot USA, blant annet mulig bruk av det de omtaler som nyskapende atomvåpen.

Ifølge en uttalelse publisert gjennom det statlige nordkoreanske nyhetsbyrået KCNA har militærets øverste ledelse formelt informert Washington om trusler fra USA vil bli knust med «banebrytende mindre, lettere og varierte atomangrep.».

«Den nådeløse operasjonen fra våre revolusjonerende styrker har blitt inspisert og ratifisert», heter det i uttalelsen, ifølge AFP.

Kunngjøringen ble kjent kort tid etter at USAs forsvarsdepartement hadde bekreftet at det vil sende et avansert rakettforsvarssystem til øya Guam, som ligger i Stillehavet drøyt 3 300 kilometer sørøst for den koreanske halvøya, for å kunne avskjære eventuelle raketter fra Nord-Korea.

Guam, som er amerikansk territorium, er base for rundt 6.000 amerikanske soldater og forsvarspersonell.