Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Godkjent av Siv Jensen

Siv Jensen, leder i finanskomiteen og 1. nestformann i Frp, godkjenner de fleste av endringene som Bondeviks regjering fremmer i dagens statsbudsjett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet har gått gjennom noen av de viktigste endringene med Siv Jensen. Frp spiller en avgjørende rolle for at budsjettet skal gå gjennom.

Fjerne passasjeravgiften på flyreiser, som nå er på 128 kroner uansett hvor du reiser (Nord-Norge er fritatt, bortsett fra Bodø og Tromsø). Utgift ca. 1,5 milliard

- Godkjent. Dette vil vi selvsagt støtte, Frp har vært motstander av avgiften i mange år. Dobbeltbeskatning av utbytte på aksjer fjernes. Ca. 1,5 milliarder.

- Godkjent. Utbytteskatten er uheldig fordi den svekker bedriftenes mulighet til å hente inn ny kapital. Investeringsavgiften fjernes ikke før 1. oktober, selv om løftet til næringslivet har vært 1. april.

- Godkjent, men den burde vært fjernet langt raskere. Lavere bedriftsbeskatning, men fjerner selektive støtte- og låneordninger.

- Avventer. Vi må se på detaljene i forslaget. Satsing på samferdsel/infrastruktur i distriktene.

- Godkjent, men det er vel så viktig å satse på å bygge ut infrastrukturen nær byene for å hindre de mange flaskehalsene i trafikken. Vil ikke at eldre og uføre skal slippe egenandel for medisiner på blå resept, slik den forrige regjeringen har foreslått.

- Ikke godkjent. Jensen henviser til partifelle John Alvheim, leder i sosialkomiteen, som tordner: Jeg hadde ikke ventet en slik politikk av en regjering med en kristen statsminister! Redusere boligskatten (lavere fordelsskatt). En halvering er antydet. Dagens inntekt på fordels- og formuesskatt på bolig: 4,2 milliarder.

- Godkjent. Vi har i mange år ønsket å fjerne hele boligskatten, gjerne over en fireårsperiode. Øker trolig minstefradraget med en tusenlapp i forhold til Stoltenberg-regjeringens forslag.

- Godkjent, men må se hvilke andre skattetiltak regjeringen fremmer for dem som tjener minst.

Hele Norges coronakart