Godkjent, med forbehold

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • I går kveld var det Høyre-leder Jan Petersens tur til å ha «toppmøte» med NRK-duoen Anne Grosvold og Ingolf Håkon Teigene i NRK 1. I den nye elskverdige atmosfæren som har avløst tidligere tiders nådeløse grilling, synes undertegnede at Petersens innsats sto til godkjent.
  • Det var mye man kan trekke Petersen for. Han var ikke villig til å tallfeste hva økt lønn og mer etterutdanning til lærerne skal koste. Han vaklet da han ble bedt om å utdype hva han mener når han kaller Kleppe og Hedstrøms omreisende valgmøter for «Harry-show». Og det var ikke rare grensedragningen han gjorde da han ble bedt om å liste opp argumentene for at folk skal stemme Høyre og ikke Frp.
  • Når vi likevel velger å gi Petersen godkjent og terningkast fire, er det fordi han har utviklet seg betydelig fra å bli oppfattet som den velmenende og hederlige overgangsfigur i leder-nødens stund, til å bli en partileder rimelig på høyde med hva vi ellers har av arten her til lands. Budsjettinnsatsen som ga ham tilnavnet «Tøffe-Jan», er han tydelig stolt av. Siden da har han framstått med en helt annen selvsikkerhet, ja nesten autoritet. Men er han ikke nå i ferd med å føre Høyre inn i overbudspartienes rekker?