Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Godkjent som USAs utenriksminister

Senatet sa ja til Rex Tillerson med 56 mot 43.

USAs NYE UTENRIKSMINISTER:  Rex Tillerson ble godkjent av Senatet onsdag. Foto: Steve Helber, AP/NTB Scanpix.
USAs NYE UTENRIKSMINISTER:  Rex Tillerson ble godkjent av Senatet onsdag. Foto: Steve Helber, AP/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Senatet i USA har godkjent president Donald Trumps nominasjon av Rex Tillerson som ny utenriksminister med 56 mot 43 stemmer.

64 år gamle Tillerson fra Texas er sjef for oljeselskapet Exxon Mobil.

- Han har en internasjonal arbeidserfaring som vil komme til god nytte når han blir vår neste utenriksminister, sier republikanernes leder i Senatet, Mitch McConnell.

President Trump har presset på for å få godkjent sine kandidater til regjeringsposisjoner når han tar fatt på jobben med å styre USA. Det hvite hus har beskyldt demokratene i Kongressen for å trenere og hindre prosessen.

Så langt er bare tre av de viktigste regjeringsmedlemmene på plass: forsvarsminister James Mattis, ministeren for innenlands sikkerhet John Kelly og CIA-sjef Mike Pompeo. I tillegg er Nikki Haley godkjent som ny FN-ambassadør, som også er en posisjon på regjeringsnivå

(NTB).

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling