- Godkjente angrep på Iran

Forholdet mellom USA og Iran er helt på bristepunktet. Torsdag kveld skal USAs president Donald Trump ha godkjent et angrep mot iranske mål.

AMPERT: USAs president Donald Trump skal ha gått tilbake på en ordre om å angripe mål i Iran seint torsdag kveld. Foto: MANDEL NGAN / AFP
AMPERT: USAs president Donald Trump skal ha gått tilbake på en ordre om å angripe mål i Iran seint torsdag kveld. Foto: MANDEL NGAN / AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Angrepet skal imidlertid ha blitt avblåst i siste liten, skriver storavisa New York Times. Det skal de ha fra høytstående kilder i Trump-administrasjonen.

Avisa skriver at militæret og diplomater forventet så seint som klokka 19.00 amerikansk tid at de skulle gå til angrep. Men etter lange diskusjoner i Det hvite hus, ble det besluttet å ikke gjøre det. Ifølge nyhetsbyrået AP var det Pentagon, USAs forsvarsdepartement, som anbefalte et angrep.

På tidspunktet angrepet ble avblåst, var likevel fly i lufta og skip lagt i posisjon, ifølge New York Times. Grunnen til at Trump ombestemte seg, er ikke kjent.

New York Times skriver videre at presidenten hadde godkjent angrep mot en rekke iranske mål, deriblant radarer og missilinstallasjoner.

Situasjonen mellom landene har i mange dager vært svært anspent. Torsdag morgen eskalerte det da Iran skjøt ned en amerikansk drone. I tillegg er landene i full ordkrig om et angrep på skip i Omanbukta i forrige uke.

Verken Det hvite hus eller Pentagon har ønsket å kommentere opplysningene.

- Betydelig fare

Midtøsten-ekspert og seniorforsker ved Norsk Utenrikspolitisk Institutt (Nupi), Kjetil Selvik, sa til Dagbladet torsdag at han er redd faren for krig er betydelig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer