Godkjente kristne skoler på overtid

Tidligere undervisningsminister Jon Lilletun rakk akkurat å gi grønt lys for fem kristne privatskoler før han måtte forlate statsrådskontoret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandag 13. mars, da regjeringen Bondevik bare var et forretningsministerium, ble fem søknader om støtte til kristne grunnskoler banket igjennom i Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet.

Selv ikke lederen for Oasen Bibelsenter i Søgne, som i høst søkte om å starte skole, hadde ventet at søknaden skulle bli klubbet igjennom så raskt.

- Da jeg snakket med departementet tidligere i år, var tilbakemeldingen at vi måtte innstille oss på en behandlingstid på ett år. Jeg forsto det slik at det var for å gi oss en pekepinn om maksimal behandlingstid, men at det kunne gå fortere. Når vi nå har fått svar, er jeg positivt overrasket, sier pastor i Oasen Bibelsenter, Oddvin Larsen til Aftenposten.

Vil anke

Oasen Bibelsenter vil starte opp skole i nabokommunen til Søgne, Songdalen kommune. Ordfører Øystein Olsen i Songdalen reagerer på at Oasen fikk godkjent-stemplet på sin søknad bare få dager før Lilletun flyttet ut av regjeringsbygget.

- Jeg mener det er påfallende at Oasen Bibelsenter fikk ekspedert sin søknad så tett opp mot Bondevik-regjeringens avgang. Jeg har forstått det slik at søkeren slettes ikke ventet et svar så raskt, sier Olsen til Aftenposten.

I Songdalen er ikke alle like begeistret for at det startes privat skole der. Ordføreren frykter at elevtallet i de kommunale skolene skal synke, og at det igjen kan føre til nedleggelse av to utkant-skoler. Ifølge Øystein Olsen vurderer kommunen å anke godkjennelsen av Oasen Barneskole.

Fra Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet får Aftenposten opplyst at det hittil i år er gitt godkjennelse til totalt syv private skoler.