Godkjente rapporten til sin tidligere leder

Seks av de sju som godkjente Breivik-rapporten til Synne Sørheim og Torgeir Husby har i flere år hatt nettopp Sørheim som leder psykiatrisk gruppe i Den rettsmedisinske kommisjon.

LEDET PSYKIATRISK GRUPPE:  Synne Sørheim har tidligere ledet psykiatrisk gruppe i Den rettsmedisinske komité. Hun har vært leder og nestleder for seks av de sju som godkjente sakkyndigrapporten hun skrev sammen med Torgeir Husby. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
LEDET PSYKIATRISK GRUPPE: Synne Sørheim har tidligere ledet psykiatrisk gruppe i Den rettsmedisinske komité. Hun har vært leder og nestleder for seks av de sju som godkjente sakkyndigrapporten hun skrev sammen med Torgeir Husby. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En gjennomgang av de siste åras årsmeldinger fra Den rettsmedisinske kommisjon (DRK) viser at seks av de sju som godkjente sakkyndigrapporten til  Synne Sørheim og Torgeir Husby, har sittet sammen med Sørheim i psykiatrisk gruppe.

Den samme gruppen godkjente ikke rapporten fra Agnar Aspaas og Terje Tørrissen, men nøyde seg med å si at den «tas til etterretning.»

Psykiateren Synne Sørheim var nestleder i gruppen fra 2006—2009 og satt som leder fra 2009—2010. Hun var da i flere år leder og nestleder for de seks medlemmene:

* Andreas Hamnes * Gunnar Johannessen* Jannike E. Snoek  * Agneta Nilsson   * Kirsten Rasmussen   * Knut Waterloo

Bare den nåværende lederen av kommisjonens psykiatriske gruppe, Karl Henrik Melle, begynte etter at hun var gått av.

Han har til gjengjeld som kjent vært både kollega og tidligere omgangsvenn med Torgeir Husby. Tingretten har fått en redegjørelse for dette og konkludert med at Melle likevel ikke er inhabil. -  Lite miljø - Det er jo et lite miljø, men det var da veldig mange. Slik reagerer forsvarer Tord Jordet på opplysningen om at seks av medlemmene har hatt Sørheim som leder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer