Godkjente slakterier svartelistes

Stabburet har egne hemmeligstemplede svartelister over leverandører som ikke holder mål. Slakteriene det gjelder er imidlertid godkjent av det offentlige og du risikerer å finne produktene deres i butikkhyllene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en ICA-forretning i Oslo ble en hel pall pinnekjøtt sendt tilbake fordi det ikke var godt nok.

Stabburet har en egen veterinær som reiser rundt og kontrollerer slakterier som kan være aktuelle leverandører. Han har opparbeidet en liste over de slakteriene som ikke holder mål.

- Langt de fleste av de som vår veterinær har innsigelser i forhold til, er det ikke noe alvorlig galt med. Noen få leverandører er imidlertid av en slik art at de ikke kan godkjennes under noen omstendighet, sier informasjonsdirektør i Orkla Foods, Håkon Mageli.

- Og denne informasjonen får ikke forbrukerne ta del i?

- Nei. Det er mange som har bydd på lista vår, men den får dere ikke av hensyn til konkurrentene. Dette handler om slakterier som er godkjente, og som det offentlige får ta seg av å kontrollere.
Det betyr at du som forbruker kan finne produkter i din nærbutikk som er kommet fra et slakteri som Stabburet mener rett og slett ikke holder mål. Fordi slakteriet er godkjent av Statens næringsmiddeltilsyn.

Stabburet er en gigant i matmarkedet, og er dermed en attraktiv kunde for flere kjøttprodusenter.

- Hva skjer med en leverandør som blir svartelistet av dere?
- Han får en liste over forhold som må rettes på. Dette er selvfølgelig leverandøren interessert i, fordi de vil ha oss som kunde og de fleste følger da opp våre innsigelser.

- Men ikke alle?

- Nei.