Godkjente valget med ti kebab-stemmer

- 500 kjøpte stemmer kunne gitt omvalg i Drammen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kommunaldepartementet godkjente i dag resultatet av kommunevalget i Drammen selv om det er dokumentert at ti stemmesedler ble betalt.

Kommunal- og regionalminister Magnhild Meltveit Kleppa sier til NTB at ti stemmesedler ikke påvirker mandatfordelingen. Det ville vært nødvendig med 500 slike stemmesedler for at valgresultatet skulle blitt påvirket, sier statsråden.

Hun slår fast at velgerne i Drammen har fått de representantene de ønsket.

Tidligere har valgstyret og kommunestyret i Drammen godkjent valget. Rett etter valget ble det kjent at personer i rusmiljøet i Drammen var blitt tilbudt kebab og en femtilapp sammen med ferdigkryssede stemmesedler.

Meltveit Kleppa opplyser at departementet i lys av de hendelser som er avdekket under høstens valg vil gå gjennom alt relevant regelverk knyttet til valgfusk.

Endringer på gang

Departementet vil vurdere hvilke endringer som kan være aktuelle for å sikre legitimiteten i valgsystemet. Vi har fått flere innspill som dreier seg om tekniske forhold knyttet til selve avviklingen av valget, blant annet om bruk av konvolutt, sier statsråden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer