Godsmekling på overtid

Fortsette meklingen ut over natten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Godsmeklingen fortsetter på overtid etter at fristen gikk ut ved midnatt natt til tirsdag. Partene vil fortsette meklingen ut over natten, opplyser Yrkestrafikkforbundet (YTF).

 Streik i en rekke transportbedrifter landet over blir resultatet dersom samtalene ikke fører fram.

- En streik vil kunne føre til drivstoffmangel i Oslo-området, Bergen og Trondheim, sier forhandlingsleder Linda Jæger i Yrkestrafikkforbundet.

Årsaken er blant annet at YTF sammen med LO-organiserte Norsk Transportarbeiderforbund ved en streik fra tirsdag vil ramme hele tankbilflåten til Gran Taralrud AS.

- Godssjåførene som er tatt ut i streik, kjører både langtransport og nærdistribusjon, blant annet transport av drivstoff. Det kan bli tomt for drivstoff i de streikerammede områdene allerede etter tre dager, opplyser Yrkestrafikkforbundet, som i første omgang tar ut 255 medlemmer ved en streik.

Transportarbeiderforbundet har på sin side varslet plassfratredelse for 417 av sine medlemmer i bedrifter. Varselet gjelder i tillegg 17 medlemmer i bedrifter som er bundet av direkteavtaler med forbundet.

Motparten er Norsk Lastebileier-Forbund og NHO Transport. Et av stridstemaene i forhandlingene skal være finansiering av etterutdanning for sjåfører.

(NTB)