Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Godstog sperret for Bergensbanen

Var full stopp på en av årets største utfartsdager.

EN AV ÅRETS TRAVLESTE DAGER: Mange benytter seg av toget for å komme seg på påskeferie. Bildet er tatt på Oslo Sentralstasjon under påskeutfarten i 2006.  Arkivfoto: SCANPIX
EN AV ÅRETS TRAVLESTE DAGER: Mange benytter seg av toget for å komme seg på påskeferie. Bildet er tatt på Oslo Sentralstasjon under påskeutfarten i 2006. Arkivfoto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En talsperson for Jernbaneverket opplyser til Dagbladet.no i 15-tiden at problemet er løst, og trafikken går som normalt.

Oppdatert trafikkinformasjon finner du på NSBs hjemmesider.

- Jeg har fått beskjed av våre folk om at togene går igjen. Det første toget som vil passere den tidligere stengte strekningen, er toget fra Oslo klokken 10.43, som skal være fremme i Bergen klokken 17.52, sier informasjonsrådgiver Rita Lund Thune i NSB til NTB.

Et godstog sto fast øst for Voss på Vestlandet og sperrer for all trafikk mellom øst og vest på Bergensbanen.

Godstoget fra CargoNet fikk et akselbrudd i natt mellom Reimegrend og Mjølfjell stasjon. Banen er dermed stengt mellom Voss og Ål på en av årets største utfartsdager.

- Godstoget fikk akselbrudd på lokomotivet i tre-fire-tiden i natt, sier presseansvarlig Olav Nordli ved jernbaneverket Region Vest til Dagbladet.no.

Et bergningstog fra Oslo var framme ved det havarerte lokomotivet i nitiden i dag.

- Nå vil man forsøke å få åpnet sporet igjen så fort som mulig, men det kan ta tid. Det har blitt satt inn busser som alternativ transport for de togene som skulle gått fra Oslo og Bergen i løpet av morgentimene i dag.

Tog fra Oslo til Bergen stopper på Ål, mens Bergen-Oslo-avgangene går til Voss. NSB har satt inn busser på denne strekningen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!