- Godt å bli trodd

- Jeg føler glede og lettelse over endelig å bli trodd, sier Kristin Moe etter at Borgarting lagmannsrett enstemmig har frifunnet henne for medvirkning til heroinkjøp mens hun var programleder i TVNorge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FEIRET I GÅR KVELD: Kristin Moe, her med bikkja Pernille, er glad for at den to og et halvt år lange heroinsaken ser ut til å være ute av verden.

- Det er dette det har dreiet seg om for meg: å bli trodd eller ikke trodd på det jeg vet er sannheten, sier den tidligere programlederen til Dagbladet.

I april i fjor ble Moe kjent skyldig for overtredelse av narkotikaloven i Oslo byrett. Hun ble ikke trodd på at TV-teamet ikke hadde oppfordret en narkoman til å kjøpe heroin for honoraret han fikk.

Moe ble sjokkert over utfallet, kalte det justismord og anket dommen. Lagmannsretten brukte tre dager på å behandle ankerettssaken.

- Prestisje

- Jeg fikk et møte med politi og rettsvesen som jeg håper ingen får oppleve. Jeg ble truet med fengsling, og jeg følte det hele som ren personforfølgelse.

- Hvorfor det?

- Jeg tror ikke jeg er spesielt paranoid. Men når det er en person med en offentlig jobb som står tiltalt, går det en form for prestisje i saken. Så sa da også en politimann i retten at det var blitt en prestisjesak.

Personlig

Moe har tatt seg svært nær av rettssaken.

- Selv om det ikke dreide seg om meg som privatperson, ble det veldig personlig.

Hun er oppgitt over at rettsvesenet kunne bruke så mye ressurser på en slik sak.

- Den kommer i et veldig underlig lys når man tenker på andre narkotikasaker som burde vært etterforsket, sier den tidligere programlederen.

Sønn

- Hvordan har du tenkt å feire seieren?

- Foreløpig feirer jeg sammen med min lille sønn på tre og en halv måned, og det føles veldig bra.

- Blir det ikke noe champagne?

- Jeg tror jeg tar det igjen i helga. Saken har jo vart i to og et halvt år, så det kjennes som en stor lettelse, sier Moe, som i går kveld fikk tilsendt mange blomsterbuketter.

Grundig

- Vi er sjølsagt veldig fornøyd med at en bredt sammensatt lagmannsrett har vurdert bevisene slik vi har hevdet var korrekt, sier forsvarer Tor Erling Staff.

- Jeg anser det som utelukket at påtalemyndigheten vil angripe denne grundige dommen. Det er all grunn til å tro at denne etter vårt syn bagatellmessige affæren endelig er ute av verden som en straffritt forhold.