- Godt å bli trodd

- Jeg føler glede og lettelse over endelig å bli trodd, sier Kristin Moe etter at Borgarting lagmannsrett enstemmig har frifunnet henne for medvirkning til heroinkjøp mens hun var programleder i TVNorge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FEIRET I GÅR KVELD: Kristin Moe, her med bikkja Pernille, er glad for at den to og et halvt år lange heroinsaken ser ut til å være ute av verden.

- Det er dette det har dreiet seg om for meg: å bli trodd eller ikke trodd på det jeg vet er sannheten, sier den tidligere programlederen til Dagbladet.

I april i fjor ble Moe kjent skyldig for overtredelse av narkotikaloven i Oslo byrett. Hun ble ikke trodd på at TV-teamet ikke hadde oppfordret en narkoman til å kjøpe heroin for honoraret han fikk.

Moe ble sjokkert over utfallet, kalte det justismord og anket dommen. Lagmannsretten brukte tre dager på å behandle ankerettssaken.

- Prestisje

- Jeg fikk et møte med politi og rettsvesen som jeg håper ingen får oppleve. Jeg ble truet med fengsling, og jeg følte det hele som ren personforfølgelse.

- Hvorfor det?

- Jeg tror ikke jeg er spesielt paranoid. Men når det er en person med en offentlig jobb som står tiltalt, går det en form for prestisje i saken. Så sa da også en politimann i retten at det var blitt en prestisjesak.

Personlig

Moe har tatt seg svært nær av rettssaken.

- Selv om det ikke dreide seg om meg som privatperson, ble det veldig personlig.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hun er oppgitt over at rettsvesenet kunne bruke så mye ressurser på en slik sak.

- Den kommer i et veldig underlig lys når man tenker på andre narkotikasaker som burde vært etterforsket, sier den tidligere programlederen.

Sønn

- Hvordan har du tenkt å feire seieren?

- Foreløpig feirer jeg sammen med min lille sønn på tre og en halv måned, og det føles veldig bra.

- Blir det ikke noe champagne?

- Jeg tror jeg tar det igjen i helga. Saken har jo vart i to og et halvt år, så det kjennes som en stor lettelse, sier Moe, som i går kveld fikk tilsendt mange blomsterbuketter.

Grundig

- Vi er sjølsagt veldig fornøyd med at en bredt sammensatt lagmannsrett har vurdert bevisene slik vi har hevdet var korrekt, sier forsvarer Tor Erling Staff.

- Jeg anser det som utelukket at påtalemyndigheten vil angripe denne grundige dommen. Det er all grunn til å tro at denne etter vårt syn bagatellmessige affæren endelig er ute av verden som en straffritt forhold.