- Godt å kjenne jeg har mange venner

Magnus Stangeland ser fram til å forklare seg i pensjonssaken.

KLAR TIL KAMP: I dag starter rettssaken mot tidligere stortingsrepresentant Magnus Stangeland, som er tiltalt for å ha jukset til seg urettmessig stortingspensjon.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
KLAR TIL KAMP: I dag starter rettssaken mot tidligere stortingsrepresentant Magnus Stangeland, som er tiltalt for å ha jukset til seg urettmessig stortingspensjon. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg har fått en strøm av sms-meldinger i dag morges. Det er godt å kjenne at jeg har mange venner, sier Magnus Stangeland der han sitter på tiltalebenken i Oslo Tingrett.

Han forteller at det er venner fra både politikken, forretningslivet og privatlivet som i morgentimene har fortalt ham at de følger med.

Magnus Stangeland ser fram til å forklare hvordan han kunne få utbetalt over en halv million kroner i det Økokrim mener er urettmessig i pensjon.

- Jeg er kommet til Oslo for å forsvare meg. Det skal bli godt å komme i gang nå og å få dette overstått, sier den tidligere stortingsrepresentanten Magnus Stangeland (69) til NTB.

Mandag kveld sjekket hordalendingen inn på Hotel Bristol, bare et par kvartaler fra rettssal 227 i Oslo tinghus, hvor saken mot ham og tidligere parlamentarisk leder i Høyre, Anders Talleraas, starter tirsdag morgen.

Stangeland kommer til å nekte når tingrettsdommer Jannicke Johannessen stiller spørsmål om han erkjenner skyld etter tiltalen for grovt uaktsomt bedrageri. Han skal ha fått urettmessig utbetalt 536.000 kroner i pensjon etter at han sluttet på Stortinget. For Talleraas er beløpet 2,7 millioner kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer