STEMTE FOR HØRING: Stortingets kontroll- og konstitusjonskomite bestemte tidligere i dag at det vil bli åpen høring i Lysbakken-saken. Foto: Berit Roald / Scanpix
STEMTE FOR HØRING: Stortingets kontroll- og konstitusjonskomite bestemte tidligere i dag at det vil bli åpen høring i Lysbakken-saken. Foto: Berit Roald / ScanpixVis mer

- Godt å se at SV skjønner alvoret

Venstres representant i kontrollkomiteen, Trine Skei Grande, forventer at Lysbakken nå bruker dag og natt på å få fakta på bordet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg er veldig glad for at det nå blir høring, og jeg er glad for at det er enighet blant partiene, sier Venstres representant i kontroll- og konstitusjonskomiteen, Trine Skei Grande, til Dagbladet.

Åpnet sak Klokken 15.15 i dag ble det endelig avgjort at Lysbakken må forklare seg for Stortingets kontrollkomitè. Representanter fra Arbeiderpartiet, Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre, Sosialistisk Venstreparti, Kristelig Folkeparti og Senterpartiet stemte alle for at det skal åpnes sak mot Lysbakken.

- Det er godt at statsrådens egne parti skjønner alvoret. Nå bør Lysbakken bruke dag og natt på å få orden på dokumentene, sier Skei Grande.

Opp til Lysbakken Venstre-politikeren ønsker å kunne sette i gang med høringen så fort som mulig.

- Vi ser ingen grunn i å dvele med dette. Nå er det opp til statsråden, forteller Skei Grande.

Leder i kontroll- og konstitusjonskomiteen, Anders Anundsen (Frp), er svært fornøyd med konklusjonen komiteen kom frem til.

- Det er en viktig og riktig konklusjon. Det er en styrke at komiteen står samlet, forteller Anundsen til Dagbladet.

Legge kortene på bordet Kontrollkomiteen vil nå sende et brev til barne- og likestillingsdepartementet der de opplyser om besluttningen som ble tatt i dag. Da vil de også spørre om når de kan vente selve gjennomgangen av tildelingene som ble gjort i 2011.

- Det er viktig at Lysbakken nå får lagt alle kortene på bordet. Det ville ikke tatt seg godt ut om Dagbladet skulle finne enda flere dokumenter etter at de er gitt over til kontrollkomiteen, forteller Anundsen.

ØNSKER FORTGANG: Venstres representant i kontrollkomiteen er glad for at det nå blir høring. Foto: Jacques Hvistendahl
ØNSKER FORTGANG: Venstres representant i kontrollkomiteen er glad for at det nå blir høring. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer