- Godt å være hjemme igjen

Påtroppende generalsekretær i Kirkens Nødhjelp Anne-Marie Helland forteller om dramatiske dager i kupprammede Mali.

TILBAKE I NORGE:Anne-Marie Helland, påtroppende generalsekretær i Kirkens Nødhjelp, oppdateres om den kritiske situasjonen i det nordlige Mali av Ousamane Diallo, koordinator for Kirkens Nødhjelo i Gao. Foto: Arne Grieg Riisnæs/Kirkens Nødhjelp
TILBAKE I NORGE:Anne-Marie Helland, påtroppende generalsekretær i Kirkens Nødhjelp, oppdateres om den kritiske situasjonen i det nordlige Mali av Ousamane Diallo, koordinator for Kirkens Nødhjelo i Gao. Foto: Arne Grieg Riisnæs/Kirkens Nødhjelp Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter nesten ett døgn på reise landet flyet med Kirkens Nødhjelps påtroppende generalsekretær Anne-Marie Helland og hennes to medarbeidere på Gardemoen i ettermiddag.

Helland er lettet over å være ute av det kupprammede Mali. De siste dagene har stemningen vært usikker i hovedstaden  Bamako, forteller hun fra Gardemoen.

- Det har vært rolig, men spent. Alle venter, man vet at dette er ikke over enda. Enten braker det løs igjen, eller så kommer man fram til en løsning. Det skjer mye i kulissene.

Sammen med to andre medarbeidere fra Kirkens Nødhjelp har Anne-Marie Helland sittet fast i Bamako siden de militære kuppmakerne påla portforbud etter kuppet torsdag.

Dramatisk Helland og de andre i det norske følget befant seg på et hotell mellom to hovedferdsårer inn mot sentrum av Bamako da det militære slo til. Fra vinduene så de tungt artilleri passere.

- Situasjonen opplevdes som dramatisk. Vi var forsåvidt trygge inne på hotellet, men det var skyteepisoder rett utenfor døra. Blant annet ble den ene hotellvakten skutt i hånden. Det var ubehagelig. I går demonstrerte tilhengerne gjennom byens gater. - All stat til stat-bistand er kuttet. Sinte folkemasser kan bli skummelt hvis de ønsker å hevne seg på «hvitingene», sier Helland som påpeker at Kirkens Nødhjelp fortsetter sitt nødhjelpsarbeid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer