Godt argument for bilbelte

Her er Joe R. Thompson III (18) kastet nesten ti meter opp i lufta etter en trafikkulykke. Der ble han hengende i 20 minutter!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den utrolige historien utspilte seg i Kansas City i Missouri mandag kveld amerikanske tid. 18 år gamle Thompson var på kjøretur med jeepen sin, da en bil svingte brått inn foran ham. Jeepen sneiet den andre bilen, og rullet rundt fem ganger, ifølge øyenvitner.

Taket på jeepen ble flerret av, og Thompson - som ikke brukte sikkerhetsbelte - ble skutt ut som et prosjektil.

Ti meter over bakken med kurs for den sikre død, traff han tre strømkabler. Foten hans hektet seg fast i en av ledningene, mens han fikk grepet tak i en annen.

- Jeg ba til Gud, igjen og igjen, sier han til nyhetsbyrået AP.

Klamret seg fast

Sjåføren i den andre bilen, Justin B. Elam, stoppet umiddelbart etter ulykken, og løp rundt for å se etter Thompson.

- Jeg ropte: «Du typen, kan du stoppe motoren på bilen min. Personen tittet rundt seg, men så meg ikke. Så tittet han opp..., forteller Thompson.

Sersjant Ray Myers hos politiet i Blue Springs sier at Thompson klamret seg til kablene da han kom fram til ulykkesstedet. Ledningene var isolerte, men politiet måtte skru av strømmen i andre kabler som var rett over 18-åringen før de kunne sette opp en stige og hente ned gutten.

Bruk bilbelte

Det tok rundt 20 minutter. Innen den tid hadde også 18-åringens far kommet fram til ulykkesstedet.

- Jeg fikk høre at han klamret seg fast til livet. Men jeg ante ikke da at det var bokstavelig talt det han gjorde, sier faren, Joe Thompson II.

De to snakket sammen hele tiden mens redningsmannskapene jobbet med å hente ned gutten.

- Vi spurte hvor lenge han kunne holde seg fast, og han sa at han kunne henge så lenge det var nødvendig. Armene hans begynte å bli blå, men det var på grunn av kulden, sier guttens far.

- Ikke glem at dette er en flott historie for å minne folk på hvor viktig det er å bruke bilbelte.

18-åringen fikk behandling for noen blåmerker og skrubbsår på et lokalt sykehus. Han er nå utskrevet.

HØYT HENGER HAN: Og bra gikk det til slutt, for Joe R. Thompson III. Men historien er en god påminnelse om at bilbelte er til for å brukes.
TILBAKE: Joe R. Thompson III fikk bare småskader, og ble raskt utskrevet fra sykehuset. Her er han tilbake på ulykkesstedet dagen etter.