- Godt at vi er her sammen

Preget stemning da publikum på Norway Rock Festival mintes omkomne Anita Wathne (31) og Terje Brueland (32).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Norwegian Rock Festival fortsatte i Kvinesdal lørdag kveld, til tross at to personer er døde og åtte sendt til sykehus etter tragedien samme dag.

Anita Wathne (31) og Terje Brueland (32) omkom etter det som trolig var kullosforgiftning lørdag ettermiddag.

Mens Turboneger valgte å droppe festivalen av respekt for de involverte, velger Heatseekers, bandet til festivalgründeren Kjell Arne Aamodt, å overta den tomme senen deres.

- Vi er alle prega av det som har hent her. Turboneger trakk seg. Vi vil holde en minnekonsert for de som så tragisk har gått bort. Det er godt å se at dere er her - at vi er sammen, sa Aamodt til konsertgjengerne.

- Riktig å fortsette

- Vi synes dette var en verdig avslutning på denne kvelden, forklarer pressesjef Ann Karin Frestad til Dagbladet.no.

Med unntak av minnekonserten er det få ting på festivalområdet som vitner om tragedien som har utspilt seg der for under et døgn siden.

Det var i to-tida lørdag ettermiddag at alarmen gikk på festivalen, etter at en mann gikk inn i bussen og oppdaget vennene sine livløse. Det ble straks iverksatt nødhjelp, men to personer var allerede døde.

MINTES OMKOMNE: Festivalledelsen ved Norway Rock Festival valgte å forsette festivalen etter at en mann og en kvinne døde av det som trolig er kullosforgiftning på festivalområdet lørdag. De siste konsertene ble dedikert til de døde. Foto: KRISTIAN RIDDER-NIELSEN
MINTES OMKOMNE: Festivalledelsen ved Norway Rock Festival valgte å forsette festivalen etter at en mann og en kvinne døde av det som trolig er kullosforgiftning på festivalområdet lørdag. De siste konsertene ble dedikert til de døde. Foto: KRISTIAN RIDDER-NIELSEN Vis mer

- Det er jo ikke bare å avslutte en slik stor festival, så jeg mener det er riktig at de fortsetter. Men det har prega stemningen veldig, mener festivaldeltaker Rune Pedersen fra Rogaland.

Bare noen titalls meter unna der han har teltet sitt, er det nå en åpen plass etter at politiet har fjernet ulykkesbussen.

Trebarnsforeldre

Samboerparet kommer fra den lille bygda Oltedal i Gjesdal kommune, som samlet seg i sorg etter hendelsen lørdag kveld. 

Av de åtte som ble sendt til sykehus, var seks fra Gjesdal, mens de to siste kommer fra Stavanger og Sandnes.

Paret var foreldre til tre barn på to, sju og tolv år.

- At de etterlater seg barn er kanskje det aller verste. Vi har barn selv, så da tenker vi vel ekstra på det, sier Pedersen.

Starter avhør mandag

- Godt at vi er her sammen

De omkomne skal obduseres mandag. De åtte andre personene skal være utenfor livsfare, etter å ha blitt fraktet til ulike sykehus på Sørlandet..  

- Vi har ikke fått gjennomført noen avhør av noen av de skadde. Det er klart det medisinske er viktigst for dem nå. Etterforskerne regner med å starte avhør av vitner mandag, sier operasjonsleder Kåre Grønning i Agder politidistrikt til Dagbladet.no.

Den tekniske etterforskningen av bussen skal også fortsette mandag.

Politiet ser ikke bort fra at kullosforgiftningen kan stamme fra en brann i bussen, men kullosforgiftning kan også oppstå fra et varmeapparat, en grill eller annen åpen flamme, i tillegg til en motor som står og går.

RIKTIG Å FORTSETTE: Mener festivaldeltaker Rune Pedersen.
SKAL UNDERSØKES: Politiet har fraktet bort bussen der de to omkom, og planlegger videre teknisk etterforskning mandag.