Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Godt for Norge

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Regjeringen har fått gjennomslag i Brussel for å gjeninnføre den differensierte arbeidsgiveravgiften. Fra neste år skal norske myndigheter få anledning til å redusere avgiften i distrikter med lavt folketall. Denne muligheten lå som en av mange forutsetninger da Brundtland-regjeringen underskrev EØS-avtalen i sin tid og har vært et viktig distriktspolitisk virkemiddel. Men Bondevik-regjeringen opphevet ordningen etter at Eftas overvåkingsorgan ESA fastslo at den stred mot EUs regler for det indre markedet.

• Nå har vurderingene i EU-systemet endret seg. Det er åpenbart et resultat av norsk argumentasjon og av at EU-landene selv har hatt behov for å endre sitt regelverk om statsstøtte. Her hjemme har det allerede oppstått krangel om hvilken regjering som skal ha æren. Erna Solberg mener Norges krav i realiteten var imøtekommet fra EUs side før den nye regjeringen var dannet. Uansett er resultatet godt for Norge.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media