Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Godt fornøyd med flyrapport

I dag kom resultatene sikkerhetsvurderingen av Luftfartstilsynet. Det ble påpekt 30 punkter som burde rettes opp. - Vi er godt fornøyd, sier luftfartsdirektør Per-Arne Skogstad til Dagbladet.no.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

International Civil Aviation Organisation (ICAO) er FNs spesialorgan for sivil luftfart. De utvikler regelverk for internasjonal luftfart, og skal planlegge og utvikle internasjonal luftbefordring. I fem dager har de vurdert norsk luftfart. Klokka 14 ble rapporten lagt fram på en pressekonferanse hos Luftfartstilsynet.

Sju punkter i rapporten er mangler på oppfyllelse av Chicago konvensjonen. Dette er en konvensjon Luftfartstilsynet er forpliktet til å følge. I tillegg er det 13 punkter som de kan regulere selv, eller som de blir anbefalt å rette opp.

Dårlig flytilsyn

Blant de groveste avvik ICAO fant, var mangelen på operative inspektører. Det er for få inspektører til å holde tilsyn med alle flyene. I tillegg var de ikke fornøyd med treningen av inspektørene, og luftfartstilsynets manglende oppdatering av rutiner.

- Vi er godt fornøyd. Både med at fem eksperter på topplan kommer til Norge og gransker oss, og med resultatet, sier luftfartsdirektør Per-Arne Skogstad til Dagbladet.no etter pressekonferansen.

Skogstad sier han ikke var nervøs for hva som ville bli avdekket.

- Vi har forberedt oss i 3/4 år. Men vi har brukt mye tid, så vi er lettet over at resultatet er blitt så bra.

Fryktet ikke sparken

Mange fryktet at Norge ville bli nedgradert som flynasjon etter at resultatene ble kjent. Det ble også mumlet om at luftfartsdirektør Skogstad ikke satt trygt i sjefsstolen hvis det ble funnet store feil.

- Jeg var aldri bekymret for min stilling. Jeg var hele tida trygg på at organisasjonen er i god stand. Men når disse fem ekspertene kom hit for å titte oss i kortene, kunne det fort dukke opp overraskelser, sier han.