Godt grep om ungen

En ny panda har kommet til verden i Wien. Det er første pandafødsel i Europa på 25 år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Mamma Yang Yang fødte egentlig tvillinger på torsdag, men det ene pandababyen overlevde ikke. Den veide 88 gram, og sjansene for at den skulle overleve var minimale, melder det danske nyhetsbyrået Ritzau. Likevel har Yang Yang og partneren hennes Long Hui fått Europas første panda på 25 år.

– Yang Yang betyr solskinn, og det er det hun er, sa en stolt direktør for dyrehang Tiergarden Scönbrunn, Dagmar Schratter, ifølge AP.

Overraskelse

Fødselen kom overraskende på dyrepasserne fordi en ultralyd tidligere denne måneden ikke viste at Yang Yang var gravid. Likevel overvåket dyrepasserne i dyrehagen Tiergarten Schönbrun mamma Yang Yang. Rett etter fødselen fikk de tatt unike bilder fra hiet.

Den stolte moren har et godt grep om den dyrebare ungen som er blind og ute av stand til å bevege seg. Pandaunger er helt hjelpeløse de første ukene etter fødselen, og kan die opptil 14 ganger i døgnet.

Den nyfødte, som ennå er navnløs, veide 100 gram ved fødselen. En vanlig pandabjørn veier fra 80 til 125 kilo, så den lille trenger all den næringen den kan få.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer