Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Godt innspill

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Harstad kommune bryter likestillingsloven når de lønner avdelingssykepleiere lavere enn kommunens avdelingsingeniører, slår likestillingsombudet fast. Bakgrunnen for den radikale uttalelsen er to kvinnelige avdelingssykepleiere i Harstad som klaget inn lønna si til likestillings – og diskrimineringsombudet. Fungerende likestillingsombud Ingeborg Grimsmo begrunner sin konklusjon med at sykepleierne har minst like lang utdanning, større personalansvar og større jobbelasting enn ingeniørene.

Å sammenlikne ulike yrkesgruppers verdi er vanskelig. Og fortsatt skal lønn forhandles mellom partene i arbeidslivet. Likestillingsombudet har ingen makt til å tvinge igjennom en slik radikal lønnsjustering. En straksutjevning av lønnsvilkårene ville få enorme økonomiske konsekvenser for kommunene. Men det er ombudets jobb å påse at likestillingsloven oppfylles i praksis. Lønnsforskjeller som skyldes mangeårig nedvurdering av kvinnelig arbeidskraft er uakseptabelt i et likestilt samfunn. Derfor: Et godt innspill som tillitsvalgte vil vite å benytte seg av.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media