TUNGT FOR MANGE:  Nærmere 300 venner og familie samlet ved ulykkesstedet på Tangenkai i Drammen for å dele sorgen og minnene etter de to 18-åringene som mistet livet i bilulykken natt til påskeaften. Foto: ESPEN RØST.
TUNGT FOR MANGE: Nærmere 300 venner og familie samlet ved ulykkesstedet på Tangenkai i Drammen for å dele sorgen og minnene etter de to 18-åringene som mistet livet i bilulykken natt til påskeaften. Foto: ESPEN RØST.Vis mer

- Godt likt av alle

Nær 300 venner og pårørende minnes de omkomne 18-åringene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DRAMMEN (Dagbladet.no): Nærmere 300 venner og nær familie er i ettermiddag samlet til en lavmælt minnestund for de to 18-åringene som mistet livet i biluykken i Drammenselva natt til påskeaften.

Siden klokka 15.30 har vennene stått rundt lys og blomster på Tangenkaia der bilen kjørte ut. De frammøtte holder rundt hverandre og gråter under den stille og andektige markeringen.

Dagbladet har pratet med en venninne av en omkomne, som kom til markeringen i ettermiddag.

- Han var en fantastisk person, godt likt av alle, sier hun.

Bekymring
Mange av de frammøtte har i løpet av påsken fått bekymringsmeldinger på sms, MSN og andre kanaler om de tre kameratene som ingen hadde sett siden fredag ettermiddag.

 TIL MINNE:  Mange tok farvel med de to 18-åringene ved ulykkesstedet i ettermiddag. MMS-foto: ESPEN SANDLI.
TIL MINNE: Mange tok farvel med de to 18-åringene ved ulykkesstedet i ettermiddag. MMS-foto: ESPEN SANDLI. Vis mer

Bestekameraten til en av de tre ungguttene satte i gang en spørrerunde allerede fredag kveld, og i løpet av påskehelgen har mange av vennene vært i gang med å lete etter de tre som ble uforklarlig borte.

Det mange har spurt seg i vennekretsen, også i forbindelse med ettermiddagens minnestund, er hvordan det var mulig for den tredje 18-åringen å holde seg borte etter ulykken i to og et halvt døgn.

Seks år
Først utpå ettermiddagen 2. påskedag tok han kontakt med politiet i Drammen og fortalte at han og de tre kameratene hadde kjørt utfor kaia med en stjålet bil. Selv kom han seg opp av Drammenselva.

I ettermiddag blir siktelsen mot 18-åringen utvidet til å etterlate noen i hjelpeløs tilstand. Straffelovens paragraf 242 har en strafferamme på seks år.

Politiet vil ikke gå ut med navnene på de omkomne i dag før Rettsmedisinsk institutt og Kripos har lagt fram de formelle funnene i sine undersøkelser.

 LYS OG BLOMSTER:  Kaikanten ut mot Drammenselva der den fatale utforkjøringen skjedde natt til påskeaften var dekket av lys og blomster i ettermiddag. Foto: ESPEN RØST.
LYS OG BLOMSTER: Kaikanten ut mot Drammenselva der den fatale utforkjøringen skjedde natt til påskeaften var dekket av lys og blomster i ettermiddag. Foto: ESPEN RØST. Vis mer